El Festival Internacional Blues de Cerdanyola exhaureix les entrades

El primer cap de setmana de Festival es clou amb un balanç excel·lent

Redacció.- La XXIX’5 edició del Festival Internacional Blues de Cerdanyola tanca el seu primer cap de setmana de concerts amb un balanç excel·lent dels 11 concerts celebrats. Per un costat el públic ha acollit amb moltes ganes i entusiasme el festival i, per l’altre, els artistes que tenien ganes de tornar a pujar als escenaris i de retrobar-se amb el públic s’han entregat amb cos i ànima per fer vibrar la música i retornar l’alegria.
El festival va arrencar amb més del 90% de les entrades exhaurides i des de diumenge al matí els 29 concerts programats han penjat el cartell de ‘sold out’. Des de l’organització del festival es fa una crida a les persones que tenen localitat perquè l’utilitzin i en cas de que, finalment, no hi puguin assistir, ho comuniquin al correu electrònic bluescerdanyola@gmail.com per tal de poder alliberar les entrades i que algú altre pugui gaudir del concert. Les estrictes mesures de seguretat derivades de la situació provocada per la pandèmia mundial de la Covid-19 fan necessari la traçabilitat de les persones que hi assisteixin. En cas d’anul·lació de reserva, la pàgina web indicarà que hi ha entrades disponibles als concerts que s’escaiguin i es tornarà a obrir el procediment de reserva on-line.
Malgrat que la inauguració de divendres va estar condicionada per l’adversitat meteorològica, des de l’organització del Festival es va optar, des del primer moment per reprogramar tots els concerts previstos. Així doncs, divendres es va recuperar un dels escenaris històrics del Festival, el Teatre de l’Ateneu per ubicar el concert de Gisele Jackson & The Shu Shu’s de divendres, i es va utilitzar per gaudir de Hendrik Röver & Los Míticos GT’s, el dissabte en sessió de tarda. Els altres dos concerts previstos per divendres se celebraran el proper dissabte dia 10 a les 12 hores. Són Angué Hot Jazz que es farà a Ca n’Ortadó i The Bacos que tocaran a l’amfiteatre de Can Serraparera. En total, tal i com estava previst, el Festival Internacional Blues de Cerdanyola comptarà amb 29 concerts de 27 artistes.
Cal destacar la bona acollida que han tingut els espais entre el públic assistent que els ha permès redescobrir ubicacions com Ca n’Ortadó o Can Serraparera o descobrir-ne de nous com la pista d’hoquei de la Biblioteca Central o el que més ha sorprès: la Masia Cordelles. Tant artistes com públic han celebrat el format del festival i han agraït l’aposta que s’ha fet des de l’Ajuntament i des de l’organització del festival per tirar-lo endavant malgrat totes les circumstàncies sobrevingudes per la pandèmia.
 
Dissabte amb mitja dotzena de concerts
Rambalaya, en el seu doblet de migdia i nit, va fer vibrar al públic retornant-lo als anys 50 i 60 a base de Rhythm & Blues; The Secret Investment featuring Llibert Fortuny va convertir la pista d’hoquei en una pista de ball deixant clar que és capaç del que es proposi; Los Bongo Beat, s’ho van passar d’allò més bé i van contagiar l’alegria al públic convertint l’amfiteatre de Can Serraparera en una festa a base de saxo, guitarra, baix i bateria; i el duet Solà & Estella  va demostrar que el blues no és ni trist i avorrit, com diuen alguns, i van contagiar l’alegria d’estar vius en una altra gran nit de blues a Cerdanyola. A més, la reprogramació del concert de Hendrik Röver & Los Míticos GT’s, va fer que el públic de l’Ateneu es retrobés amb un dels històrics del Festival en la sessió de tarda que va servir per escalfar motors per als quatre concerts simultanis de la nit.
Diumenge, a l’hora del vermut, va ser el torn Three Time Losers amb Blas Picón al capdavant que va fer gaudir al públic de Ca n’Ortadó amb els seus propis temes honestos, sincers i 100% blues. La nit de diumenge va tornar a omplir els quatre escenaris simultàniament de música: The Midnight Rockets va oferir un blues i rock elegant de molt nivell a Ca n’Ortadó; Koko Jean & The Tonics va posar dempeus al públic de la Masia Cordelles amb la veu i energia de Jean i la seva banda; Bantastic Fand que participava al festival per primera vegada i actuava l’amfiteatre de Can Serraparera, va oferir un tast de rock fronterer i Manu Lanvin & The Devil Blues van omplir la pista d’hoquei del rock’n’roll més autèntic.
La única nota discordant que ha sonat aquest cap de setmana ha estat la puntualitat en l’arrencada dels concerts conseqüència del complex protocol de seguretat a seguir en els accessos: presa de temperatura per part de Creu Roja, ús de gel hidroalcohòlic i recollida de dades del públic per poder fer la traçabilitat en cas que fos necessari. Per això, des de l’organització es recorda que els espais obren portes una hora abans del concert i que compten amb establiments de restauració que permeten sopar abans de l’inici del concert o durant el mateix.
Encara queda molt Festival per endavant que reprendrà la seva programació el proper dijous amb Maeso-Zelada-Costa-Anaut i seguirà fins diumenge 11 d’octubre amb els 17 concerts restants.