El Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca anuncia els curts seleccionats

Emma Vilarassau, Miguel Ángel Muñóz, Luis Tosar o Ariadna Gil són alguns dels actors que apareixen als curtmetratges seleccionats

Redacció.- El FICVI -Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca- ha seleccionat 45 curtmetratges del total de 1.140 presentats, una xifra rècord que continua avalant la rellevància tant estatal com internacional d’aquest certamen que a la vegada és col·laborador en la preselecció de curtmetratges pels Premios Goya. Sense anar més lluny, el curtmetratge Amarradas de Carmen Córdoba -Premi d’animació del FICVI 22- va quedar entre els cinc millors curtmetratges d’animació als Goya 2022 i La Entrega de Pedro Díaz -Premi Nacional del FICVI 22- va quedar també entre finalistes al Goya a millor curtmetratges de ficció. El FICVI, que tindrà lloc del 13 al 22 d’octubre al Celler de Vila-seca, és un dels festivals col·laboradors de la preselecció dels curtmetratges dels Premios Goya.

Per la gran pantalla del Celler de Vila-seca s’hi podrà veure trenta-sis curtmetratges de ficció i nou d’animació. Les obres seleccionades enguany estan protagonitzades per actors i actrius reconegudes com Luisa Gavasa -guanyadora del FICVI d’Honor a la Trajectòria a la passada edició- per partida doble a Alegre y Olé, on també hi trobem Mireia Oriol, i a Paris 70, on hi apareix Alain Hernández. Emma Vilarassau a Sisè Primera, amb Marc Clotet, Natàlia Sànchez i Vicky Luengo, que també protagonitza Fiona amb Enric Auquer. Miguel Ángel Muñóz a Tu tijera en mi oreja, Luis Tosar a Madreselva, Àlex Monner a Sushi, Roberto Leal a Carraxe, Karra Elejalde a Yegua, Alba Flores a Malegro Verte, Ariadna Gil a Flechas, Manuela Velasco, Ramón Barea i Raúl Fernández de Pablo a 24 siete o Pepe Viyuela a Actos por partes.

En l’apartat de realització destaca la presència de Toni Bestard, Premi nacional al FICVI 2018 i membre de l’acadèmia de Hollywood; Fernando Bonelli, Premi del Públic al FICVI 2019; Rubén Guindo, Premi del Públic al FICVI 2020; Santiago Requejo, Premi del Públic al FICVI 2021; i Nata Moreno, directora del documental Ara Malikian, guanyador dels Premis Forqué i Goya, entre d’altres.

Del total dels 45 filmets seleccionats n’hi ha de l’Uruguai, Argentina, Suècia, Israel, Hongria, Bèlgica, França, Mèxic, Països Baixos, Dinamarca… i trenta-quatre de l’estat, dels quals sis són en català, dos en gallec i dos en euskera. Els curtmetratges seleccionats tracten temàtiques com drets humans, salut mental, feminisme, addiccions, la mort, problemàtiques socials, el col·lectiu LGTBIQ+ i altres temes quotidians com els drames familiars.

Categories:

  • Premi Internacional de Millor Curtmetratge de Ficció
  • Premi Estatal al Millor Curtmetratge de Ficció
  • Premi Internacional Millor Curtmetratge d’animació
  • Premi D.O Catalonia
  • Premi del Jurat Jove al Millor Curtmetratge
  • Premi del Públic
  • Primer premi In situ
  • Segon premi In situ
  • Premi d’Honor a la trajectòria
Etiquetes:
,