El festival Ítaca presenta a La Pera ‘Os acordáis’ amb Albert Pla

L'artista reflexiona sobre l’impacte que ha tingut la crisi del coronavirus a escala mundial

L’artista presenta a La Pera ‘Os acordáis’ en què reflexiona sobre l’impacte que ha tingut la crisi del coronavirus a escala mundial

Dissabte, també a La Pera, el festival programa l’actuació de la Black Music Big Band que presenta la proposta ‘Motown Project’

El Festival ÍTACA, CULTURA i ACCIÓ s’instal·la aquest cap de setmana al municipi de La Pera i oferirà les actuacions d’Albert Pla i de la Black Music Big Band.

Redacció.- Aquest divendres, el festival torna a programar un espectacle d’Albert Pla, un dels artistes més transgressors, sorprenents i polifacètics d’aquest país, que des de fa uns anys no falla a cap edició del festival. Os acordáis? és el títol d’una de les últimes cançons que va compondre durant la pandèmia, una composició tan llarga com el temps que va durar el confinament. Albert Pla reflexiona amb ironia sobre l’impacte que ha tingut la crisi del coronavirus a escala mundial.

En aquesta ocasió puja a l’escenari sol, en estat pur, amb aquesta força que té per teatralitzar les seves cançons i aconseguir un espectacle d’una poètica inusual, trencadora i electritzant. Un show on barrejarà cançons noves i emblemàtiques de la seva carrera amb algun monòleg, es mourà lliure amb la seva guitarra i baixarà a la platea per cantar entre el públic, això sí, amb mascareta.

Homenatge a la Motown

I dissabte, serà el torn de la Black Music Big Band que presenta el seu nou espectacle Motown Project,. La Motown va ser un segell que va popularitzar el soul, el funk i l’R&B i els va portar a la primeríssima línia comercial. Creada a Detroit el 1959, ha jugat un paper fonamental en la difusió de la música popular nord-americana, arribant la seva influència a la majoria dels estils de música moderna actual.

Durant el concert de la Black Music Big Band es repassaran hits d’artistes de soul llegendaris com The TemptationsMarvin Gaye, The Supremes, The Jackson five, o Stevie Wonder entre d’altres.

La Black Music Big Band és la primera big band formativa centrada en els estils del soul i el funk. Creada fa cinc anys a les comarques gironines, ja ha enregistrat tres discs, dos d’ells en directe. Està formada per una trentena de noies i nois d’entre 15 i 25 anys, amb la direcció musical d’Adrià Bauzó i Nuri Mancebo a la part vocal. Ha col.laborat amb artistes com Llibert Fortuny, The Sey Sisters, Raynald Colom, Víctor Branch, Nito Figueras, Paula Grande i David Mauricio. Black Music Big Band és un projecte de la Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines i el Black Music Festival.

Més d’una vintena de concerts, amb cinc actuacions amb entrades exhaurides

Durant la seva edició del 2021, el festival programa les actuacions, entre altres, de Zoo, Stay Homas, Iseo & Dodosound, Oques Grasses, Els Amics de les Arts, Lágrimas de Sangre, Clara Peya, Balkan Paradise Orchestra, Mazoni, Sanjosex, Travis Birds, El Pot Petit o Xiula. Cinc dels concerts del cartell d’aquest any ja han exhaurit les entrades. Es tracta de les dues actuacions dels Stay Homas així com els concerts de Zoo, Oques Grasses i El Pot Petit.