El festival Jardins de Pedralbes comptarà amb Patti Smith

El festival comptarà també amb artistes com The Cranberries, Tom Jones, Toquinho i Maria Creuzas o Joan Baez

El festival, que tindrà lloc de l’11 de juny al 16 de juliol a Barcelona ha incorporat al cartell a Patti Smith que actuarà el 7 de juny a les 22h. El festival comptarà també amb artistes com The Cranberries, Tom Jones, Toquinho i Maria Creuzas o Joan Baez.

 

Cantautora i poetessa convertida en un autentic mite de la música popular

La cantautora Patti Smith fa els 70 anys convertida en un autentic mite de la música popular. I a més ho fa en perfecte forma, tal com van certificar els impressionants concerts que va oferir l’any passat celebrant el quaranta aniversari de l’edició del seu fonamental àlbum “Horses”, un dels més destacats del festival Primavera Sound i un dels millors de l’any. Ara el seu llarg cabell ja és gris però la seva aptitud continua essent la mateixa que quan la va retratar Robert Mapplethorpe.

Des del primer vers de la primera cançó, quan a “Gloria” diu “Jesus died for somebody’s sin/but not mine”, deixa clar que ens troben enfront de la deessa del punk més iconoclasta. Però abans d’estrella de rock va ser poetessa, que absorbí dels beatniks en general i d’Allen Ginsberg en particular. En el record queda un memorable recital que va encapçalar la Palau de la Música el 2006, juntament amb altres poetes i activistes com Amiri Baraka o John Gironio, que acabà cantant amb ella l’emblemàtic “Power to the people”.

 

Entrades a la venda a partir del dijous 21 d’abril a les 10h a www.festivalpedralbes.com