El Festival l’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu celebra la seva 23a edició amb grups catalans de jazz i música moderna

El Festival s’inaugura a Balaguer, amb l’objectiu de difondre aquest gènere musical per tot el territori, i continua, com és tradicional, a la plaça Vila de Gràcia

Com cada any, L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya presenta una nova edició del Festival l’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu, amb l’objectiu de fer arribar al públic una programació variada que presenti les últimes novetats dels grups de jazz i música moderna catalans. Per això aquest any la totalitat de la programació serà gratuïta, ja que serà en espais oberts a Balaguer i al barri de Gràcia de Barcelona, i en horari de migdia, durant els quatre primers diumenges del mes de setembre (1, 8, 15 i 22). El tret de sortida el donarà Quim Abramo Quartet (12:30h) el diumenge 1 de setembre a la Casa Tarragona de Balaguer. QA4 presenta nou disc, L’1, on es combinen set peces originals i dues versions d’estils tan eclèctics com estàndards de jazz o heavy metal. Per a la resta de concerts, l’escenari es trasllada a la Plaça Vila de Gràcia.
El diumenge 8 de setembre actuarà El Colectivo (12h), qui presenten el seu primer disc Converses. En ell s’hi troben composicions originals pròpies dels tres integrants, on la improvisació té un paper destacat per a la recerca d’ambients sonors lluminosos i mediterranis. També es podrà escoltar a Claudia Bardagí (13h), que juga entre el pop més elegant i la sonoritat del jazz.
El següent diumenge, 15 de setembre tindrà lloc el concert de Bridges Trio (12h). Aquest trio del Vallès acaba d’enregistrar disc amb el saxofonista Chris Cheek. Seguidament podrem escoltar Cream Groove (13h) amb la seva barreja entre jazz, rock i funk.
El punt i final del diumenge 22 de setembre el posaran Marcel·lí Bayer Quartet (12h) i Gabriel Amargant Quintet (13h). El quartet del saxofonista català Marcel·lí Bayer ha tret recentment el disc Les Narrations, mentre que el quintet d’en Gabriel Amargant agrupa cinc joves músics que han compartit anys de formació i escenaris en nombrosos i diversos projectes musicals.