El Festival LOOP explorarà el potencial del cos com a eina de comunicació

Del 9 al 21 de novembre presentarà un ampli programa d'exposicions, projeccions i performances

Redacció.- El Festival LOOP de Barcelona celebrarà la seva 19ena edició del 9 al 21 de novembre, amb un ampli programa d’exposicions, projeccions i performances en diferents espais de la ciutat de Barcelona.

La programació s’ha realitzat gràcies al compromís d’una comunitat cada vegada major d’artistes, comissaris i directors de museus, sota la direcció artística de Carolina Ciuti. En aquesta edició participen moltes creadores que viuen i treballen a Barcelona, o que han desenvolupat una forta relació amb la ciutat. Entre elles: María Alcaide, Laura Arensburg, blanca arias, Valentina Alvarado Matos, David Bestué, Julia Calvo, Natalia Carminati, Lúa Coderch, Roser Corella, Regina de Miguel, Anna Dot, Arash Fayez, Esther Ferrer, Barbara Held, Citlali Hernández, Francesca Llopis, Daniel Moreno Roldán, Núria Nia, Perejaume, Aimar Pérez Galí, Marta Polo Ysalgué, Comité Queer, Laura Ramírez Ashbaugh, Mireia Sallarès, Martí Sancliment Solé, Daniel Steegmann Mangrané, Pedro Torres, Carlos Vásquez Méndez, Laia Ventayol, Adriana Vila Guevara i Helena Vinent.

Gràcies a la col·laboració d’institucions locals i internacionals com el Centre national des arts plastiques (París), la Fondazione In Between Art Film (Roma), la Fundació Enric Miralles (Barcelona), Frac Bretagne (Rennes), Le Fresnoy (Tourcoing), la Fundació Antoni Tàpies (Barcelona), Galerie Ron Mandos (Amsterdam), el MACBA-Museu d’Art Contemporani de Barcelona, la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts (Barcelona), i a la complicitat de comissaris com Leonardo Bigazzi, Pascale Cassagnau, Pascale Pronnier, Alessandro Rabottini i Paola Ugolini (entre d’altres), el programa comptarà també amb la participació d’artistes com Iván Argote, Hichem Barrada, Cecilia Bengolea, Manon de Boer, Shirley Bruno, Silvia Giambrone, Eva Giolo, Nicolas Gourault, Ismaël Joffroy Chandoutis, Bêka&Lemoine, Basir Mahmood, Masbedo, Elena Mazzi, Arash Nassiri, Inês Neto, Adrian Paci, Janis Rafa, Bella Riza i Stephanie Rizaj.

Les propostes comissarials de Cristina Agàpito (en col·laboració amb la col·lecció olorVISUAL de la Fundació Ernesto Ventós),  Alterdúo (Arianna Esposito & Marco Tondello), Margot Cuevas, Carolina Ciuti, Jaume Coscollar, Jordi Garrido, Menene Gras Balaguer, Laura Olea López, Cloe Masotta, Jaume Reus, Marta Pol Rigau i Marina Vinyes Albes es podran veure a la Casa Vicens, al Centre Excursionista de Catalunya, a La Capella, a La Pedrera-Casa Milà, a la Filmoteca de Catalunya, al Museu Frederic Marès, al Museu Picasso, al Reial Cercle Artístic i a la nostra plataforma en línia (www.loop-barcelona.com/videocloop).

El recorregut s’amplia amb una sèrie de propostes en col·laboració amb Casa Asia, CASA SEAT, el Centre d’Art Tecla Sala, el Pavelló de la Fundació Mies van der Rohe, EINA –  Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, Hangar.org, La Escocesa, el Museu Can Framis de la Fundació Vila Casas, el Museu d’Història de Catalunya, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, Palau Güell i el Teatre Eòlia. Un any més, el cinema que acollirà la majoria de les projeccions i sessions fílmiques performatives serà a Zumzeig Cinema.

Per a enriquir la programació del festival, i sota la coordinació general de Victoria Sacco, el LOOP City Screen mostrarà diverses propostes d’imatge en moviment al llarg del circuit de galeries comercials i espais alternatius de la ciutat.

Destacar de la programació a les artistes Lúa Coderch i Mireia Sallarès premiades ex aequo a la 7a Edició del Premi de Videocreació dels Centres Territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya, Santa Mònica, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona, presenten els seus treballs al Centre d’Art Tecla Sala i a la Filmoteca de Catalunya respectivament.

Els projectes “Palau de vent” de Lúa Coderch i “Història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por” de Mireia Sallarès, projectes guanyadors ex aequo de la 7a edició del Premi de Videocreació, s’inauguraran aquest novembre en el marc del Festival LOOP. El projecte de Coderch es presentarà al Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat el 4 de novembre i es podrà veure fins al 9 de gener de 2022.  La pel·lícula de Sallarès s’exhibirà al públic el dissabte 13 de novembre a la Sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya a les 20 h en un passi únic. Posteriorment les dues obres iniciaran una itinerància pels Centres Territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya.

En aquesta 7a edició es dona la circumstància excepcional en què dues artistes compartiran guardó, atès l’excel·lència d’ambdós projectes artístics.