El Festival LUMÍNIC començarà aquest dissabte i s’allargarà fins al 16 de juliol

El Celler Modernista de Sant Cugat del Vallès acollirà un mercat fotogràfic d'obra artística durant tot el cap de setmana

Redacció.- La 4a edició del Festival LUMÍNIC arriba del 3 de juny al 16 de juliol per omplir de fotografia els carrers, les places i les galeries de Sant Cugat del Vallès. Un festival que, des de 2019, impulsa la fotografia d’autor, estudia el fet fotogràfic i genera nous espais de coneixement i reflexió al voltant de la disciplina amb caràcter inclusiu i participatiu. En aquesta edició, el festival treballarà sota el lema “Noves construccions de la fotografia” per debatre i posar sobre la taula temes com la represa al món analògic o les noves oportunitats gràcies a la intel·ligència artificial.

La programació es desplega en més d’un mes de recorregut i compta, alhora, amb 12 exposicions, tallers, xerrades, projeccions, taules rodones i visites guiades relacionades amb la fotografia i que promouen la sinergia entre agents culturals i públic.

Moltes de les activitats i tallers es concentraran durant el primer cap de setmana del festival, el dissabte 3 (d’11 a 22 h) i diumenge 4 de juny (d’11 a 14 h). El Celler Modernista de Sant Cugat del Vallès es transforma per primer cop durant el festival en un mercat fotogràfic d’obra artística amb activitats gratuïtes per a tota la família. A través de 12 exposicions d’artistes com Cristobal Asencio, Lara Amat, Quim Español o Aleydis Rispa, i de tallers i activitats, el festival es qüestiona les construccions de la fotografia parlant sobre la represa al món analògic o la intel·ligència artificial. A més, el festival torna a col·laborar amb el Gremi de Galeristes de Catalunya, on tres de les galeries associades formaran part de la programació del festival.

La programació del primer cap de setmana serà:

3 de juny
D’11 a 22 h – Mercat fotogràfic d’obra artística.
12 h – Inauguració del Festival LUMÍNIC 2023 amb organitzadors i artistes participants.
De 17 a 20 h – Activitat familiar: Transferència de fotografies, a càrrec d’Alejandra Morales.
De 17:30 a 18:30 h – Taula rodona amb artistes del Festival LUMÍNIC 2023.
De 18:30 a 20:30 h – Càpsules de presentació dels artistes del Mercat fotogràfic d’obra artística.

4 de juny
D’11 a 14 h – Mercat fotogràfic d’obra artística.
D’11 a 14 h – Activitat familiar: Cianotipia, a càrrec d’Anna Bustins.

Tota la programació del Festival LUMÍNIC 2023 es pot consultar a la web oficial.

Etiquetes: