El festival MOT comença a caminar amb Veus del MOT

S’inicien els clubs de lectura Llegim el MOT a les biblioteques de Girona i d’Olot

Redacció.- Veus del MOT s’avancen al MOT 2022 amb una sèrie de vídeos breus en què prop d’una vintena dels autors convidats s’adrecen directament als lectors per reflexionar sobre com la ruralitat és present a la seva obra, juntament amb la lectura d’un fragment d’aquesta. Els vídeos queden recollits al canal de YouTube del MOT i també s’hi pot accedir des del web del festival. Aquesta primera presa de contacte entre autor i lector vol ser una prèvia de la trobada més llarga i presencial que tindrà lloc durant les setmanes del MOT 2022.

Veus del MOT van sorgir durant la crisi sanitària de la COVID-19 i després de la cancel·lació de l’edició del festival del 2020 amb la voluntat de propiciar la reflexió prèvia al MOT i alleugerir l’espera del públic per a la següent edició.

Clubs de lectura. Llegim el MOT
Les biblioteques de Girona i la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot tornen a organitzar els clubs de lectura Llegim el MOT. Acompanyats d’un conductor expert en literatura, es conversarà sobre alguns dels títols que podrem trobar a la llibreria del MOT durant els dies del festival. Llegim el MOT és una oportunitat per al públic del festival d’aprofundir en l’obra dels autors que ens visitaran a cada ciutat, abans no tinguem l’ocasió d’escoltar-los en directe.

A Girona, en tres sessions entre gener i març, llegiran La casa de foc, de Francesc Serés; Temporada de huracanes, de Fernanda Melchor, i Les vuit muntanyes, de Paolo Cognetti. A Olot, en dues sessions, una el febrer i l’altre el març, llegiran La drecera, de Miquel Martín i Serra, i Terres mortes, de Núria Bendicho.

Els clubs de lectura són gratuïts però amb aforament reduït. Per això cal inscriure-s’hi prèviament a través del web de les biblioteques de Girona o presencialment a la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Els llibres es poden recollir a les biblioteques.

Núria Bendicho i Miquel Martín i Serra, nous autors confirmats
Núria Bendicho i Miquel Martín i Serra se sumen a la llista d’autors confirmats juntament amb Selva Almada, Anna Ballbona, Xuan Bello, Paolo Cognetti, Raül Garrigasait, Fernanda Melchor, Mercè Ibarz, Toni Sala, Francesc Serés i María Sánchez.

MOT INS 
Juntament amb els centres de secundària de la Garrotxa i el Gironès i els Serveis Educatius de la Generalitat d’ambdues comarques, el festival MOT està preparant el MOT INS per apropar la literatura als joves de secundària i batxillerat a través d’experiències literàries. El MOT INS s’iniciarà amb un taller inaugural el mes de febrer i amb diverses sessions presencials i virtuals que tindran lloc el 2 de març a Olot i del 16 al 18 de març a Girona.