El Festival OFFF tanca l’edició 2023 amb 4.500 visitants diaris

El festival ha reunit un total de 78 ponents

Redacció.- OFFF, Festival Internacional de la Creativitat, Disseny i Cultura Digital, va culminar ahir la seva 22a edició a Barcelona amb un total de 4.500 visitants per dia procedents de 65 països diferents dels cinc continents i de nou amb totes les entrades esgotades. Durant els tres dies de festival s’han realitzat més de 78 ponències d’artistes i dissenyadors de tot el món. Les conferències han estat projectades en streaming de manera gratuïta en els exteriors del Disseny Hub Barcelona en les dos Surf de vela ràpid Zones que també brindaven oferta gastronòmica i cervesa Moritz.

Del 23 al 25 de març, els ponents han abordat les possibilitats de la intel·ligència artificial generativa i com aquesta s’està desenvolupant a un ritme trepidant; i han traslladat als assistents consells inspiradors sobre com trobar el propi camí, sortir de la zona de confort, adaptar-se als canvis i renovar-se. Han destacat diverses activitats del festival com el workshop de David Carson en el qual l’icònic dissenyador gràfic ha ensenyat als assistents com crear el seu propi cartell utilitzant la famosa tècnica del collage que utilitza en la seva obra. També la dissenyadora Gemma O’Brien ha dirigit un workshop on els participants van crear un gran quadre tipogràfic amb la frase “BEGIN AGAIN”. A més, els participants del festival han contribuït a crear un mural col·lectiu durant els tres dies gràcies a la col·laboració de Montana Colors. Per part seva, Ben Tallon ha creat un mural en viu inspirat pel paisatge urbà de Barcelona; i l’artista visual escocès Craig Black ha pintat una pilota de futbol amb la seva famosa tècnica acrílica.  Els cinc guanyadors de la segona edició del concurs OFFF x Wix Playground “On the Rise” per als creatius emergents han presentat els seus projectes en l’escenari principal de l’OFFF a la comunitat internacional i van rebre les mentories amb el jurat dels premis. Després de l’èxit de l’any passat, Adobe Creativity Hub ha presentat una sèrie de masterclasses gratuïtes que han proporcionat els coneixements pràctics per a fer avançar els enfocaments i processos creatius dels assistents.

El llibre de l’OFFF 2023 que s’ha regalat a tots els assistents, es titula “Turn” i està dedicat la salut mental. El festival va sol·licitar a diversos artistes que formaran part del llibre compartint un dolor personal que experimentessin o allò que els va fer enfortir la seva ment per a lluitar amb problemes mentals, utilitzant qualsevol recurs gràfic o visual que creguin que il·lustra millor les teves emocions. Van contribuir Bruno Sellés (Vasava), Birgit Palma, Sarah Boris, James Victore, Ben Tallon, Thiago Maia (Cookie Studio), Megan Doherty, Ilya Abulkhanov, Chuck Anderson, David Kirscher, Malavika Natesh, Burton Rast i Ruben Alvarez.

NOVES DATES OFFF 2024
La pròxima edició del Festival OFFF se celebrarà els dies 4, 5 i 6 d’abril de 2024 en el Disseny Hub Barcelona. Les entrades es posen a la venda a preu reduït el pròxim 3 d’abril en la pàgina web del festival.

OFFF que continua sent un esdeveniment de referència a nivell mundial des del seu llançament l’any 2000, celebrarà noves edicions també a Mèxic (12 i 13 d’octubre), Tel Aviv (15 i 16 d’octubre) i Sevilla (desembre).