El festival Poesia i + celebra 10 anys, expandint-se pel Maresme

Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Arenys de Mar s’incorporen al festival Poesia i + amb nous escenaris

La Fundació Palau presenta la desena edició del festival Poesia i + que tindrà lloc del 3 a l’11 de juliol a Caldes d’Estrac (Maresme). Aquest any el festival s’ampliarà a diversos espais de la zona més pròxima: als Jardins de Can Caralt de Sant Andreu de Llavaneres, al Teatre Principal d’Arenys de Mar i a la platja de Sant Vicenç de Montalt. La poesia es bolca en el Maresme

Com en els últims dos anys, el festival tindrà un marcat accent musical. Es tracta en general de músics i cantants amb una forta vinculació amb la poesia. En alguns casos, són bandes liderades per poetes (Els Nens Eutròfics, Pentina’t Lula); en altres, cantants que han fet de la poesia un dels seus principals eixos (Maria del Mar Bonet, David Carabén). També comptarem amb músics que últimament s’han acostat a la literatura i han publicat (Maria Rodés, Xarim Aresté, Gerard Quintana) i músics que, amb les seves propostes, se situen a mig camí (Santiago Auserón, Ferran Palau).

La Fundació Palau vol celebrar aquestes deu edicions amb una aposta per les joves generacions. Seguint l’esperit de Josep Palau i Fabre, cerquem en les noves generacions les veus poètiques dissidents per als moments de canvi com aquests. És per això que el festival, més que mai, aposta pels poetes i artistes que estan construint el seu món en el moment present.

Un any més el festival incorpora la electrònica en la seva programació. Aquest any amb el projecte Wunderkammer d’Enrique Doza i Xavier Riembau, Dj Diego Armando i la banda a ritme de punk i theremin liderada per Anna Pantinat Pentina’t Lula. Tots ells donaran el punt i final al festival a la platja de Sant Vicenç de Montalt, una Revetlla poètica oberta a tothom.