El Festival Protesta torna a obrir el Cinema Nou per la seva quarta edició

Aposta per l’antic cinema cooperatiu, el Cinema Nou, per projectar de 38 curtmetratges i 2 llargmetratges

Redacció.- El Festival Protesta presentarà aquest dimarts 4 d’octubre a les 12h del migdia a l’antic cinema cooperatiu Cinema Nou de Vic la programació de l’edició d’enguany i els dotze curtmetratges de crítica social finalistes d’entre els 767 presentats d’arreu del món que es projectaran durant els 11 dies de festival en diversos espais de Vic, i que concursaran pels tres premis proposats.

Des del 12 fins el 22 d’octubre, els espais Protesta acolliran, a part de les projeccions dels curtmetratges, conferències, taules rodones, presentacions de llibres, música en directe, exposicions i altres activitats amb les DONES REBELS com a eix temàtic. També es presentarà una de les novetats principals d’aquesta edició: la projecció de llargmetratges, que inclou una premier a Catalunya i una preestrena a tot l’Estat: la projecció de la pel·lícula de Ken Loach, guardonada amb la Palma d’Or a Cannes, Yo, Daniel Blake, al recuperat Cinema Nou, seu del Protesta 2016.

També es presentaran tots els membres del jurat de l’edició d’enguany, on destaquen noms com Clara Roquet, guionista i directora de cinema; Txell Bragulat, directora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani; Natza Farré, guionista; David Fernàndez, periodista o Quim Crusellas, director del Festival Nits de Cinema Oriental. El jurat determinarà els guanyadors, però també ho farà el públic durant tota la setmana. Dimarts s’explicarà el sistema de votacions.

L’acte comptarà amb la participació de Quim Crusellas, membre del jurat; Bet Parramon, d’Espais en transició, un dels espais Protesta, en representació de tots els que participen al festival, i dos membres de l’organització del Protesta.

Festival Protesta

La quarta edició del Protesta, el festival internacional de cinema de crítica social, estrena nou format i s’allarga fins a onze dies. Es farà entre el 12 i el 22 d’octubre a Vic.

En aquesta edició la temàtica i fil conductor de totes les activitats serà “Dones rebels”. Des del festival s’ha volgut posar el focus a les lluites específiques pels drets de les dones que han estat especialment vulnerats al llarg de la història i que encara ho són en l’actualitat. La dona segueix en una posició de vulnerabilitat fins i tot en les societats que es consideren més igualitàries i avançades en drets socials.

El festival ha preparat una àmplia programació que combina la projecció de 41 curtmetratges i 6 llargmetratges amb taules rodones, conferències o concerts, on es tracta la temàtica “Dones rebels” des de diferents àmbits per tal d’ampliar coneixements i obrir espais de debat.

Enguany, el festival oferirà per primer cop una premier a Catalunya i una preestrena a tot l’Estat, projectant la pel·lícula de Ken Loach, guardonada amb la Palma d’Or a Cannes, Yo, Daniel Blake.