El Festival REC presenta la seva nova edició a Tarragona, amb canvi de dates

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona tindrà lloc del 9 al 18 de novembre

Després de posposar al inici del 2012 la nova edició degut a la situació de crisi actual, Festival REC. Festival Internacional de Cinema de Tarragona canvia de dates en la propera Edició Especial del festival que tindrà lloc del 9 al 18 de novembre en diverses localitzacions de la ciutat de Tarragona, amb una programació diària i fidel al seu esperit. El Festival REC va néixer el 2001 i amb 11 edicions es va consolidar com l’esdeveniment audiovisual de referència del Sud de Catalunya,  i una aposta per la innovació reconeguda per crítica i públic, amb 10.000 espectadors. Ara es presenta de nou, amb un canvi de dates i novetats a la seva programació.
La nova edició del Festival REC aquest 2012 ha estat possible gràcies al recolzament D’institucions com ara L’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Cultura i també D’entitats privades del sector de L’hostaleria i el turisme de la ciutat. Però sobre tot, ha estat possible gràcies al massiu recolzament popular de la gent de Tarragona i tot el territori, així com a la reacció de companys del sector.
L’Edició Especial del Festival REC es planteja com una oportunitat davant les noves circumstàncies. Serà una plataforma de difusió i promoció per a nous creadors del audiovisual i un punt de reunió i referència tant per a professionals com per a aficionats i ciutadania. Però, a més, incorporarà nous elements, reestructurant el programa del festival, mantenint la qualitat i potenciant L’essència.
Es subratlla la importància del concurs de llargmetratges internacional Opera Prima, secció que comptarà amb les millors noves pel·lícules dels nous creadors nacionals i internacionals, que compten amb L’aval dels principals festivals arreu del món. Totes les pel·lícules a concurs seran d’estrena a Catalunya i algunes també són premiere a Espanya.
En aquesta edició es continua amb una programació de qualitat que busca la diversitat de gèneres. La programació aposta per les propostes temàtiques que recullen línies creatives del cinema contemporani, amb el programa especial “Girls on fire”, amb pel·lícules actuals filmades per joves directores que capturen una realitat actual i un nou sentir d’una generació.
Seguint amb L’aposta per noves corrents i creadors es farà focus en una cinematografia nacional, més enllà de subratllar una temàtica o un corrent artístic, que ha destacat per la seva qualitat i valors. Enguany L’escollida per a la retrospectiva nacional serà Islàndia. Conegut els últims anys per la seva fallida econòmica i posterior i singular recuperació com a país, gaudeix d’una saludable producció cinematogràfica, que tot sovint parla D’aquesta realitat, i D’una gran collita de nous directors que han tingut presència en els grans festivals de cinema del món.
A més a més, hi haurà altres activitats dintre del marc del festival, com trobades professionals, activitats nocturnes, propostes educatives i D’altres que s’aniran anunciant al llarg d’aquests dos mesos.
En definitiva el pròxim novembre gaudirem de més pel·lícules, més nous directors, més descobriments, més emocions, més cinema. Més REC.