El festival s’inaugura el 7 de setembre allà on va néixer, a la Plaça Vila de Gràcia

L’AMJM celebra el seu 25è aniversari i ho fa recuperant la programació nocturna al festival en diferents clubs de Barcelona

Un any més, l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) organitza el Festival l’Hora del Jazz- Memorial Tete Montoliu, el festival que any rere any acompleix l’objectiu de presentar propostes de l’escena catalana i d’obrir el jazz no només als amants d’aquesta música, sinó a nous públics.

Les activitats d’aquest any de l’AMJM van acompanyades d’accions diverses per celebrar el seu 25è aniversari. La celebració continua al Festival amb dues novetats.

D’una banda, es recupera la programació nocturna d’altres anys, amb tres concerts programats a diferents clubs de Barcelona. Per l’altra, l’AMJM col·labora en la programació del 26 de setembre d’un nou festival, el Jazzing, al barri de Sant Andreu, oferint un doble concert amb formacions liderades per socis de l’AMJM.

La programació nocturna començarà al Milano Cocktail Bar amb l’actuació de Jordi Barceló Trio el 15 de setembre, que presenta una visió molt llatina de l’estil Stride piano dels anys 30 – 40.

Continuarà al Cafè del Conservatori del Liceu el 25 de setembre amb l’actuació de Slow Quartet, l’aliació del contrabaixista David Mengual amb tres músics més amb els que ha creat el disc U (Bebyne Records) una barreja entre el diàleg i el sotto voce.

Finalment el prestigiós club Jamboree acollirà el 30 de setembre Pomodoro Hunters, que recuperant els clàssics del jazz aposta per la creació de nous temes originals, així com la barreja de diferents gèneres musicals.

Com cada any, la plaça de la Vila de Gràcia serà la que acollirà la gran majoria dels concerts de la programació, sent aquesta el lloc on va néixer el festival. La programació es repartirà al llarg de tres diumenges seguits (7, 14, i 21 de setembre) on a partir de les 12h es podrà gaudir de dos concerts gratuïts cada dia. El festival també tindrà un espai a Balaguer (Lleida) el dia 14 de setembre amb l’actuació d’Àrid a la Plaça del Mercadal de forma totalment gratuïta.