Strenes arriba a la 5a edició i consolida Girona com a capital musical de primavera

El festival ret homenatge a Julieta Venegas, que inaugurarà la Secció Internacional del festival

Redacció.- Un any més, un concert sorpresa al terrat de l’Oficina de Turisme de la Rambla –que tindrà lloc el 25 de març- donarà el tret de sortida a una nova edició del Festival Strenes. En aquesta cinquena edició del festival, l’estrena del nou disc d’Els Amics de les Arts protagonitzarà l’actuació de cloenda, que es farà el 30 d’abril a les escales de la Catedral. Aquesta proposta es va donar a conèixer ja fa unes setmanes de manera anticipada a la presentació oficial de la programació i va esgotar les entrades en tan sols 24 hores.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila; el director de l’Institut Català d’Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, Xavier Díaz, i el director del Festival Strenes, Xavier Pascual, han presentat aquest matí la programació completa de l’edició d’enguany.

Marta Madrenas ha posat en relleu “la conjugació de factors que han fet que aquest festival esdevingui un referent cultural i musical a tot el país, com són tant l’aposta pel nou talent i pel talent ja consolidat com el fet que el festival tingui lloc en molts espais de la ciutat”. D’aquesta manera queda palesa una vegada més “l’aposta del govern de Girona per la cultura, que aconsegueix fer ciutadans més cultes i, per tant, més crítics”. En la mateixa línia, Pere Vila ha assenyalat que “l’Strenes és un festival ja consolidat i amb un protagonisme arreu del país” i Xavier Díaz ha remarcat que “Catalunya és un país de festivals consolidats més enllà de modes i tendències i el Festival Strenes n’és un bon exemple”.

Pel que fa a la programació del festival, els caps de setmana del 31, 1 i 2 d’abril i el 7, 8 i 9 d’abril les actuacions se centraran en els espais habituals del festival com l’Auditori de Girona, el Teatre Municipal, el Museu d’Art o l’Auditori de la Mercè. El cap de setmana del 21 i el 22 d’abril es faran concerts gratuïts a la plaça de Catalunya, on també hi haurà una fira de food trucks, i el darrer cap de setmana, el del 28, 29 i 30 d’abril, serà el torn dels concerts a les escales de la Catedral. En aquesta cinquena edició “s’ha pogut esponjar la programació per evitar la saturació d’ofertes d’altres edicions”, ha remarcat Xavier Pascual, director de l’Strenes.

El públic del festival tindrà l’oportunitat de poder escoltar en directe les noves cançons de Mishima, Blaumut, Fermín Muguruza & Chalart 58, Paco Ibáñez, Zoo, Joan Miquel Oliver, Muchachito -que presentarà un concert en horari familiar a l’Auditori de Girona- o Albert Pla i Tortell Poltrona, en un espectacle adreçat a petits i grans. Gossos, Gertrudis, Miquel Abras, Cesk Freixas, l’Orchestra Fireluche, Miqui Puig, Maria Arnal i Marcel Bagés, Anímic i Buhos també presentaran els nous espectacles en directe.

El festival ret homenatge a Julieta Venegas, que inaugurarà la Secció Internacional d’Strenes repassant els seus grans èxits per celebrar els 20 anys de carrera, i al grup de reggae-ska Dr. Calypso, que celebra els 20 anys del disc Toxic Sons i que actuarà en la Secció Únics. Pel que fa als nous talents i a les noves descobertes, la Secció El que vindrà i la Secció Descobertes donaran veu a Ramon Mirabet, Doctor Prats, Renaldo & Clara, Joan Rovira, Marion Harper, Fito Luri, Pavvla, Lakaste, Gener i Veàse pág. 57.

Les entrades ja estan a la venda a través del web del festival www.festivalstrenes.cat. També es poden comprar a els taquilles de l’Auditori de Girona i del Teatre Municipal de Girona.