El Festival Strenes presenta per primera vegada una cançó inèdita fruit d’un projecte educatiu

Ha involucrat artistes com Els Amics de les Arts, Ginestà, Triquell o Jim

Redacció.- “Deixa’m respirar” és el títol de la cançó oficial de l’Strenes 2024. Una cançó que compta amb la lletra de l’estudiant Blai Vidal, de la Salle Girona, la música i la producció del productor gironí HugSound i la veu de la cantat la gironina Serenasounds. La cançó és una reivindicació de la vida lenta en front d’una societat que és una cursa constant cap a la necessitat de tenir likes i que pateix massa vegades “fomo”. “Parla bàsicament de com de ràpid ens fa anar la societat”, explica Blai Vidal. “Està bé parar, respirar, pensar profundament en les coses que ens passen a la vida”.

La cançó d’Strenes és el fruit d’un projecte educatiu sense precedents: La creació d’una cançó inèdita a través d’un projecte educatiu que ha involucrat vuit instituts de la ciutat de Girona, cinc artistes consolidats com Els Amics de les Arts, Ginestà, Triquell, Jim i Mariona Escoda que han fet xerrades i classes magistrals als i a les alumnes, un jurat que ha triat la millor lletra i més de tres-cents alumnes, que han presentat més de dues-centes lletres.

Del total de 206 lletres presentades per més de 300 estudiants, el professorat dels instituts participants va fer una selecció de 24 finalistes, d’entre els que el jurat ha triat la lletra guanyadora. Els instituts participants són Bell Lloc, Carles Rahola i Llorens, Ermessenda de Girona (seu Cartanyà i seu Can Prunell, Fedac Sant Narcís, La Salle Girona, Narcís Xifra i Masmitjà, Santa Eugènia i Santiago Sobrequés i Vidal.

“La cançó de l’Strenes” és un dels projectes estrella d’aquesta edició del Festival Strenes i tindrà continuïtat seguint el procés creatiu que s’ha dut a terme aquest 2024 per obtenir una cançó inèdita cada any. El projecte ha assolit els objectius de continuar cohesionant el festival amb la ciutat de Girona.

Etiquetes: