El festival “Tempo” i sota les estrelles i el Museu del Cinema ofereixen un cicle de cinema mut a l’aire lliure

Aquesta mostra és una activitat paral·lela a l’exposició “Estrelles del Silenci” L’Star System en el cinema mut de Hollywood que espot veure fins al 26 de gener al Museu del Cinema, coorganitzador del cicle

Chaplin, Keaton i Harold Lloyd són els protagonistes del cicle de cinema mut “Estrelles del Silenci” que es portarà a terme en el marc del festival Tempo i com a activitat paral·lela a l’exposició “Estrelles del Silenci” l’Star System en el cinema mut de Hollywood . Aquestes projeccions seran a l’aire lliure a la plaça dels jurats en ple Barri Vell de Girona i serviran per donar a conèixer alguns dels grans clàssics del cinema mut. 

El divendres 25 de juliol es projectarà el darrer film mut de Charles Chaplin The Circus, una pel·lícula en que el rodamón Charlot viatja amb un circ ambulant i s’enamora d’una dona genet que està enamorada d’un musculós trapezista.

The Cameraman d’Edward Sedgwick i Buster Keaton, serà la segona proposta del cicle, en aquest cas el diumenge 27 de juliol. Buster Keaton interpreta en aquesta fabulosa pel·lícula a Luke Shannon un operador de càmera un programa informatiu. Ell somia que el contracti la MGM, sobretot per estar prop d’una bonica oficinista (Marceline Day). 

L’escena del genial còmic Harold Lloyd escalant un edifici suposa un dels moments més grans del cinema mut, i el seu clímax, Harold penjat de les broques del rellotge, segueix sent una de les escenes estel·lars de la història del setè art, aquesta i moltes altres escenes delirants i còmiques es podran veure el dimarts 29 de juliol amb la projecció Safety Last!, dirigida per Fred C. Newmeyer i Sam Taylor, és la gran obra mestre de Harold Lloyd. 

Aquestes projeccions són un complement a l’exposició Estrelles del silenci. L’star system en el cinema mut de Hollywood. Aquesta exposició, comissariada per Núria Bou, vol descobrir als espectadors del segle XXI la modernitat de les pellícules silents, de la mà de la creativitat desbordant de les seves estrelles, que van construir un univers d’extraordinària potència i poesia visual. 

“Tempo” sota les estrelles és una proposta que combina gastronomia, vins i música en directe i aquest any també cinema, per a les nits d’estiu a Girona. 12 dies intensos, on es podran descobrir propostes de gran qualitat, amb diferents formats i estils diferents.