El Festival Z 2023 es consolida com a espai de trobada transgeneracional

La segona edició del festival gironí ha aplegat 95 joves professionals

Redacció.- Diumenge 9 de juliol va acabar l’edició 2023 del Festival Z, festival on les creadores escèniques de menys de trenta anys han tornat a ser les protagonistes a Girona i Salt des del vespre del dijous dia 6. El Festival Z ha esdevingut de nou un altaveu per les creadores i creadors joves, visibilitzant i promovent el seu treball, normalitzant a la seva programació els processos creatius tant en fase de preproducció com ja acabats, així com els espais de reflexió i debat al voltant de les arts escèniques contemporànies.

La presència de professionals i públic vinculat al sector que ha vingut a descobrir el festival, aquest s’ha apropat al centenar d’agents professionalitzadors acreditats. 94 professionals vinguts de Girona, Barcelona, Lleida i d’altres zones de l’estat espanyol, han pogut compartir una o diverses jornades amb els artistes programats i viure l’experiència plegats, aconseguint establir grans vincles i complicitats intergeneracionals.

Aquesta edició ha acabat amb una excursió a Pujals dels Cavallers per gaudir de 4 peces de teatre breu en col·laboració amb el Festival Píndoles. Però, abans d’aquest punt final, s’han pogut gaudir de:

6 espectacles acabats

  • Norma, de la companyia Massapà Bedbé
  • Personas escandalosas que no caben en el mundo, d’Orientación Colectiva Loli
  • Nunc Stans, de la Companyia Uku Pacha
  • Tan a prop, de Júlia Godino i Alexa Moya
  • Ells i jo, o aquella sensació que els arbres et miren, de la Companyia Jordi Font
  • Picnic on the Moon, de Júlia Godino i Alexa Moya

4 creacions en procés que s’han presentat davant el públic acompanyades de xerrades posteriors, els ApartZ, mediades per Margarida Troguet i Taüll, gestora cultural, comissària i vice-presidenta del CONCA.

  • Absurda i titànica aproximació a la idea de Bellesa, de la Cia. SANDHAMN67 (en col·laboració amb el centre d’investigació escènica C.I.N.E. i el Festival Ciclop de Sineu, Illes Balears)
  • Calla, Judit, calla, de Malsai Produccions
  • Man mano, il tempo scorre, d’Elaine Grayling
  • Proxima Centauri, d’Oriol Borràs

6 embrions escènics de Col·lectiu Desasosiego, Las Calatrava, Mamadou Diallo, Mariantònia Salas i Mariona Jaume & Maya Triay; les dues últimes propostes en col·laboració amb el centre d’investigació escènica C.I.N.E. i el Festival Ciclop de Sineu (Illes Balears).

2 Cercles de debat i reflexió on s’ha parlat de la diversitat a la formació superior en arts escèniques i la creació i representació LGTBIQ+ a les arts escèniques catalanes i una assemblea amb L’Última Merda col·lectiu.

I més activitats professionals, com esmorzars, dinars i moments on el ball i la festa han estat protagonistes i que han apropat a les creadores joves a grans professionals del sector de les arts escèniques.

Etiquetes: