El Festival Zoom amplia el seu camp d’acció i presenta films d’arreu del món

S’hi podran veure cintes de Taiwan, Malàisia, així com films d’arreu d’Europa, Catalunya i Espanya

Films com Are You Christine?, The Game 2 o Prim, l’assassinat del Carrer del Turc encapçalen la programació del 12è Festival Zoom – Ficció Internacional, que tindrà lloc entre el 26 i el 30 de novembre. Enguany aquest esdeveniment especialitzat en cinema per a televisió amplia el seu camp d’acció i també rebrà llargmetratges d’arreu del món. La projecció d’El Cafè De La Marina, amb la presència de la seva directora Silvia Munt suposarà la inauguració del festival el proper dimecres 26 a les 20,30 hores, al Teatre Municipal l’Ateneu Igualadí.

Aquesta edició és, sens dubte, la més internacional del Festival Zoom. Títols com Are You Christine? de Taiwan, dirigida per Ma Shi-Yu, captivaran al públic amb una història que posa en dubte la sobrevaloració de la recerca de l’èxit en el món actual. També destaquen Talk To The Tree, també de Taiwan, o The Game 2, de Malàisia, dirigida per Kethsvin Chee i Felix.

A la secció Zoom Docs es podran veure documentals de temàtiques molt diverses. Per exemple, a Ateneu, la porta de les idees, del director Daniel Serra, l’actor Josep Maria Pou fa de guia per narrar els grans canvis socials i culturals que s’han succeït en els darrers cent cinquanta anys a Catalunya.

La programació del festival també comptarà amb peces inèdites, com les que es projectaran a la secció Zoom Especial amb un capítol d’El Crac de TV3, amb la presència de Joel Joan i Hector Claramunt, un altre de la segona temporada de Galerías Velvet i l’estrena del capítol Los Tres Cerditos de la sèrie Cuéntame Un Cuento, totes dues d’Antena 3.

La secció Zoom Class inclourà sessions dedicades a TV3, on s’exposarà el procés d’adaptació d’una obra de teatre al llenguatge audiovisual, seguint els exemples de les dues TVmovies El Cafè De La Marina i Les Nenes No Haurien de Jugar a Futbol.

A part de les TVmovies nacionals i internacionals de la Secció Oficial, al llarg dels cinc dies del Zoom es podran veure els habituals i exitosos curtmetratges, així com websèries del Zoom Jove, les projeccions infantils del Zoom Didàctic, xerrades, debats i el lliurament de premis de la gala de cloenda, que serà el dissabte 29 de novembre a les 21.30h al Teatre Municipal de l’Ateneu Igualadí.