El Festivalot acull 30.000 persones en una gran festa de la música en família

S’han ofert més de 30 concerts i activitats a l’Auditori de Girona, Palau de Fires i Parc de la Devesa

Redacció.- El Festivalot, Festival de Música en Família de Girona ha finalitzat amb èxit una nova edició amb el seu format de concerts familiars durant dos dies, activitats diverses, serveis a les famílies i diferents col·laboracions amb escoles de música.

Com a novetat d’aquesta edició, el Festivalot ha programat tots els concerts a cobert dins de Palau de Fires, format que des de l’organització es preveu repetir després del seu bon funcionament. A l’exterior, al Parc de la Devesa, s’han repetit les imatges d’un bon ambient familiar, amb diferents activitats proposades i una zona de bar i furgoteques.

En aquesta nova edició del Festival de Música en Família s’han pogut veure dos concerts familiars de Lildami, Miki Nuñez, Stay Homas i Figa Flawas; així com les actuacions de Lesquefaltaband, Sara Roy, Els Atrapasomnis, Landry o l’espectacle El monstre de colors. També s’ha comptat amb l’actuació de diferents colles geganteres, així com activitats com un tast d’instruments musicals, pintacares o balls tradicionals i de bastons. El 75% de la programació del Festivalot ha estat gratuïta.

El Festivalot ha organitzat de nou diferents col·laboracions amb escoles i cors infantils, que han creat imatges com els nens i nenes de La Farga de Salt sobre l’escenari amb en Lildami o el cor Geriona infantil cantant amb Figa Flawas, també va ser un moment destacat el de dissabte al matí, quan els nens i nenes de l’escola de La Concepció de Barcelona van fer un concert amb la seva big band i Els Amics de les Arts van pujar a l’escenari a cantar Jean Luc amb ells.

Després d’una nova edició amb molt bona acollida per part de les famílies, el Festivalot es reivindica com un festival de música familiar de referència a Catalunya, amb un gran poder de convocatòria i una gran fidelització de públic.

La propera edició del Festivalot es preveu que sigui el cap de setmana del 7 i 8 de juny de 2025, cap de setmana que el festival de música en família celebrarà la seva desena edició.

L’any 2015, el grup Els Amics de les Arts, responsables de Pistatxo Produccions, van presentar el primer Festivalot. Dos d’ells viuen a Girona i van explicar que tots eren pares i que volien organitzar un festival perquè les famílies poguessin veure concerts en directe en horaris adaptats, volums respectuosos i un ambient que convidés a anar-hi amb els nens i nenes des del seu naixement. Des de llavors, les famílies han pogut veure en directe tots els grans grups del país, ja que pel Festivalot ja hi han passat concerts com els de Els Amics de les Arts, Els Pets, Joan Dausà, Suu, The Tyets, Manel, The Sey Sisters, Judit Neddermann, Doctor Prats, El Pot Petit, Gossos, Els Catarres, Joan Miquel Oliver, Beth o Buhos, entre altres.

Etiquetes: