El Festivalot programa 10 concerts de música familiar amb aforaments reduïts

Amb Els Pets, Suu, Doctor Prats, Els Amics de les Arts, Cesc Freixas, entre d'altres

Redacció.- La 7a edició del festival de música en família de Girona, Festivalot, se celebrarà els dies 28, 29 i 30 de maig a l’Auditori de Girona. L’esdeveniment ha programat un total de 10 concerts amb aforaments reduïts i complint amb totes les mesures de seguretat. Així ho han anunciat aquest matí en roda de premsa virtual el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; els organitzadors del festival i representants d’Els Amics de les Arts, Daniel Alegret, Joan Enric Barceló i Ferran Piqué; i la directora del Festivalot, Rita Peré.

“La cultura és segura perquè entre tots la fem segura. I un bon exemple és la 7a edició del Festivalot, que des de l’organització han posat en marxa un seguit de mesures de contenció de la COVID-19 perquè sigui un festival segur i que tota la família en pugui gaudir cantant i ballant”, ha afirmat el vicealcalde, Quim Ayats, qui “celebra que aquest any es pugui fer el Festivalot, una connexió entre cultura i educació. Enhorabona, aquest és el camí”.
El Festivalot 2021 no podrà ser una edició normal, però des de la productora Pistatxo Produccions han volgut mantenir aquest festival que compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona. L’oferta de concerts es reduirà només a l’interior de l’Auditori i es garantiran totes les mesures de seguretat i controls d’aforament perquè sigui un festival segur. L’objectiu és poder cantar i ballar en família i recuperar aquesta trobada tan esperada que es va haver de cancel·lar l’any passat.
El programa inclou 10 concerts familiars amb sis grups diferents: Els Amics de les Arts (28 de maig, a les 19 h), Els Pets (29 de maig, a les 10.15 h i 13 h), Suu (29 de maig, a les 16.15 h), El Lleó vergonyós d’El Pot Petit (29 de maig, a les 11.30 h, 15 h i 18 h), Doctor Prats (30 de maig, a les 10.15 h i 13 h) i Cesk Freixas (30 de maig, a les 11.30 h). Les entrades ja estan a la venda a través d’internet i els preus oscil·len entre els 2 i els 12 euros, segons el nombre de concerts als quals s’assisteix. Des de l’organització s’ha valorat mantenir aquests preus populars per seguir obrint el festival a tots els nens i nenes en una edició més necessària que mai.

El Festivalot Market i els concerts de La Devesa no es podran celebrar enguany a causa de no poder garantir les mesures de seguretat establertes per la celebració dels esdeveniments culturals davant la pandèmia de la COVID-19. En canvi, el projecte solidari del Festivalot, que col·labora amb grups escolars de Girona i Salt que treballen la música com a eina per a la igualtat d’oportunitats per a tots els nens i nenes, es manté en aquesta nova edició del festival.
Aquest festival de música en família de Girona va celebrar la seva primera edició l’any 2015. L’origen del projecte neix dels membres del grup de música Els Amics de les Arts. Dos d’ells viuen a Girona i tots tenen fills i filles en edat escolar. Les ganes de compartir la música que escolten i les seves pròpies cançons amb les seves famílies els va dur a dissenyar el projecte de festival musical familiar a Girona. La varietat d’estils musicals i la descoberta d’aquests per al públic de totes les edats és la premissa en la programació d’artistes del Festivalot.
Inicialment ubicat al centre de Girona, al Teatre Municipal i a La Mercè, a partir de l’any 2018 l’èxit del Festivalot el va fer moure a l’Auditori de Girona i a La Devesa, ampliant també a Fira de Girona l’any 2019 amb el Festivalot Market. L’any 2020 el festival va haver de cancel·lar la seva edició per la pandèmia de la COVID-19. En les edicions anteriors, l’esdeveniment ha demostrat el seu èxit i ser un festival de referència reunint una mitjana de 15.000 persones a Girona en un cap de setmana.
unint una mitjana de 15.000 persones a Girona en un cap de setmana.