El FIMG 2015 anuncia els guanyadors del II Concurs Internacional de Mapping de Girona

El Festival Internacional de Mapping de Girona posa el punt i final a la segona edició amb la publicació dels guanyadors del Concurs

Els projectes finalistes en la categoria professional, amateur i educatiu s’han pogut veure a les façanes de l’Ajuntament de Girona, Casa Pastors, Jutjats de Girona, Pont d’en Gómez i Les Àligues els dies 31 de juliol 1 i 2 d’agost. Els finalistes en la categoria de micromapping s’han pogut veure en diferents establiments de la ciutat de Girona del 24 de juliol al 2 d’agost.

El públic, amb les votaciones a través de l’App del festival, ha concedit 2 premis:

– Premi del Públic al Millor Mapping (valorat en 1.000 euros): Escola Domeny, Girona (6e Primària)
– Premi del Públic al Millor Micromapping (valorat en 500 euros): Liquid Series / Melancolía, Román Torre / Rotor Studio, Catalunya.

El jurat del Concurs, format per Rogier van der Haide (HOL), director artístic del Festival de la Llum d’Amsterdam i Ambaixador de les Nacions Unides pel 2015 Any Internacional de la Llum, Laszlo Bordos (HONG), artista pioner del gènere, Aleix Fernàndez (CAT/ES), fundador de l’estudi Onionlab, Shane Walter (ANG) cofundador i director creatiu de onedotzero i Juliette Bibasse (FRA) productora d’art digital, ha concedit els següents premis:

– Primer Premi Categoria Professional (valorat en 12.000 euros + llicència Madmapper, Modul8 i Minimad): Nihil Unus, Filip Roca (Catalunya i Sèrbia)
– Segon Premi Categoria Professional (valorat en 5.000 euros + llicència MadMapper i Modul8): Synesthesis, Max Coisne, AC3 Studio (França).
– Mención Especial: Realism and Surrealism, Col·lectiu Hypnotica, República d’Azerbaidjan.

– Primer Premi Categoria Amateur (valorat en 2.000 euros + llicència Madmapper i Modul8): Irrelevant, Collectif ARCAAN, França
– Segon Premi Categoria Amateur (valorat en 1.000 euros + llicència Millumin): Static vs Physic, Error-43, Portugal

– Primer Premi Categoria Educativa (valorat en 1.000 euros en material escolar): Institut Vicens Vives, Girona (1r ESO)
– Segon Premi Categoria Educativa (valorat en 500 euros en material escolar): Escola Domeny, Girona (1r, 2n i 6e Primària)

– Primer Premi Categoria Micromapping (valorat en 1.000 euros + llicència MadMapper i Modul8): Liquid Series / Melancolía, Román Torre / Rotor Studio, Catalunya.
– Segon Premi Categoria Micromapping (valorat en 500 euros + llicència Resolume): Datashaped, Cristian Rizzuti, Citlali Hernández, Anastasia Pistofidou i Angel Muñoz, Multicultural amb base a Catalunya.

Richard Hebert, director del FIMG 2015, destaca les xifres positives d’aquesta segona edició del festival tant pel número d’espectadors en el Concurs com pel de participants en el I Congrés de Mapping. “El FIMG s’ha posicionat com el referent internacional de creació contemporània i ha situat la ciutat de Girona en el punt de mira de la projecció de vídeo-mapping. Continuem treballant per renovar-nos i per atraure a un major nombre de públic i professionals del sector”.