Presentació del FITAG 2024

El FITAG 2024, amb el lema «Clima FITAG», un refugi teatral que porta la representació de vint companyies de teatre a Girona

El festival se celebrarà del 27 al 31 d’agost en diferents espais de la ciutat

Redacció.- El FITAG 2024 (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona), que se celebrarà del 27 al 31 d’agost a Girona amb el lema «Clima FITAG», és un refugi teatral que acull enguany la diversitat en totes les seves formes, amb la qual cosa converteix la ciutat en epicentre de la pluralitat.

El lema s’inspira en el concepte clima, com a definidor de l’ambient teatral que el festival aporta a la ciutat de Girona des de fa vint-i-quatre edicions, i per les condicions de refugi climàtic teatral, a finals d’agost, que representen alguns dels espais habilitats, com ara el refugi antiaeri, El Foment i l’aparcament SABA de la plaça de l’Hospital Santa Caterina.

En aquesta vint-i-quatrena edició es podran veure representacions de vint companyies, entre les quals destaquen agrupacions internacionals com les de l’Alguer i altres ciutats d’Itàlia, Ucraïna, Algèria, Polònia i Tiznit (Marroc), així com companyies de la Península (València, País Basc, Madrid, Castella – la Manxa i Navarra) i companyies catalanes i, entre elles, diverses companyies gironines. Amb aquesta iniciativa, el FITAG consolida la seva posició com un dels festivals de referència en l’àmbit teatral amateur internacional.

En la presentació de la programació del FITAG 2024 hi han participat Jordi Camps, vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Quim Ayats, segon tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, i Xavier Valentí, director artístic del FITAG. L’acte també ha comptat amb l’assistència de Sergi Mir, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Caldes de Malavella; Encarnació Quesada, segona tinenta d’alcalde i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Caldes de Malavella; Teresa Pujolràs, presidenta del Centre Cultural Parroquial de la Cellera de Ter; Josep M. Coll, responsable del Teatre del Centre Cultural Parroquial de la Cellera de Ter; Núria Rodríguez, tècnica de l’Àrea de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Sant Gregori; Anna Presas, gestora cultural de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona; Albert Johé, coordinador de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona; Xavier Gorina, actor protagonista d’Ho sé tot, de la companyia Saber o no Saber, i Quim González, Manel Carrasco, Josep M. Merino i Lluís Codiñac, de la companyia Grup de Teatre la Palma, entre d’altres.

Dins el FITAG als Municipis, aquest 2024 es podran veure els espectacles del festival en cinc municipis de les comarques gironines: Caldes de Malavella, Campdevànol, la Cellera, Sant Gregori i Vidreres.

L’espectacle inaugural tindrà lloc el dimarts 27 d’agost al Teatre Municipal de Girona, amb l’obra The Viy, de l’Educational Theatre of Zaporizhzhia National University. Es tracta d’una producció de dansa-teatre basada en una novel·la de terror gòtic escrita per l’escriptor ucraïnès Nikolai Gogol.

El FITAG és un festival compromès de nou amb els nostres temps i la nostra història. Enguany els seus espectacles abracen la diversitat, la interculturalitat i l’accessibilitat de tot tipus –motriu, cultural, visual, auditiva–, que dona resposta a qualsevol tipus de funcionalitat.

Foto: Miquel Millan

Etiquetes:
,