El folk psicodèlic d'El Petit de Cal Eril aterra a l'Auditori

Els de Guissona presenten el seu darrer disc, Vol i Dol

Folk psicodèlic, sons D’arrel rural barrejats amb pinzellades de pop, lletres minimalistes de temàtica quotidiana i surrealista, melodies experimentals i inclassificables. La proposta de la formació de Guissona D’El Petit de Cal Eril és tot això i molt més, però per damunt de tot, és una música càlida i orgànica, com si fos feta a casa, com si la cantés un amic o un veí. Joan Pons és El Petit de Cal Eril i a L’Auditori de Girona presentarà el seu nou treball acabat de sortir del forn: Vol i dol (Bankrobber). Després D’un primer disc oficial de debut que va entusiasmar la crítica i el públic, la veu de Joan Pons torna a L’atac amb un treball que segueix el camí de L’anterior, però que va unes passes més enllà.

Joan Pons, El Petit de Cal Eril, es va donar a conèixer, després D’una maqueta autoeditada (Per què es grillen les patates’, 2008) amb el CD I les sargantanes al sol (2009), un compendi de cançons que va sorprendre per la seva naturalitat i per la forma de connectar amb el públic. La crítica els emparenta amb Gorky?s Zygotic Mynci i Música Dispersa, amb Flaming Lips o la Incredible String Band i L’àlbum va ser destacat entre els millors de L’any per El Periódico, Rockdelux, Enderrock, Mondo Sonoro i Avui, entre altres mitjans. Amb aquest segon treball han actuat arreu de Catalunya, al Primavera Sound de Barcelona i fins i tot han ofert dos concerts a Seül.

El Petit de Cal Eril escenifica amb una personalitat pròpia la renaixença folk que viu la música en català, amb un retorn a la música més natural, més autèntica, sense artificis, directa a L’oient. Tot i això, Pons assegura que no vol etiquetes: ?A mi, tot això de L’onada folk m?és igual; a mi m?agrada la música i no em vull tancar a un estiL’.