El Fòrum es converteix en l'epicentre gastronòmic de l'estat

El públic professional i els cuiners que lideren els fogons actualment omplen el Fòrum de gom a gom

El cuiner del biestrellat Àbac, Jordi Cruz ha estat l’encarregat d’inaugurar les  sessions de l’Auditori amb una sessió que ha omplert de gom a gom i on ha presentat el menú d’avantguarda que podem trobar al seu restaurant. Simultàniament, Fernando Saénz feia duo amb Ricard Camarena en una de les sessions del Fòrum Dolç Pastry Revolution, on han demostrat que els gelats no són sols unes postres. Carles Tejedor, per la seva banda, ha parlat d’arrossos i olis.
 
L’Auditori també s’han omplert amb una sessió inèdita on Josep Maria Ribé, Enric Rovira, Ramon Morató, Rubén Álvarez, Pere Castells i Íngrid Farré on han presentat els resultats d’un llarg i rigorós estudi de nova categorització de la pastisseria. La cuina dolça també ha estat la protagonista de les sessions de Rafa Delgado i Alejandra Hurtado en el marc del Fòrum Dolç Pastry Revolution.
 
L’arròs ha tornat a ser el protagonista de moltes sessions com les de l’alacantí Kiko Moya, Carles Tejedor i Nandu Jubany els quals han elaborat nombrosos arrossos en directe. L’Espai Arròs ha tornat a ser el centre d’atenció sobretot a l’hora de dinar on cinc restaurants han ofert les seves propostes gastronòmiques. En el mateix espai s’ha celebrat el I Concurs d’obridors d’ostres Louis.
 
Entre les sessions de tarda han destacat la del francès Chistophe Comes, el valencià Ricard Camarena que ha sorprès als assistents amb els seus caldos sense aigua.
 
L’expert en vins naturals Joan Gómez Pallarès ha encetat el Fòrum amb una també sorprenent sessió al voltant dels vins i les llunes.
 
Fa 4 anys, el Fòrum Gastronòmic va ser pioner en l’organització d’un seguit de sessions especialitzades i destinades a la millora de l’eficiència del negoci gastronòmic, el Fòrum Empresa, organitzat conjuntament amb el grup d’assessorament per a empreses Vilar Riba. Enguany ha comptat amb la participació de Joan Roca, Marc Gascons d’Els Tinars de Llagostera, Marlon Veiltl i Javier Cabrera d’Els Brancs, i Enric Millà del Dien.

Al migdia l’Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial, l’Ajuntament de Girona, el Fòrum Gastronòmic, i la Cooperativa de Vins i Olis Empordàlia han lliurat els premis “Millor Aparador Gastronòmic 2015”, en un acte celebrat a l’Espai Arròs del saló. El primer premi de la present edició ha estat per a l’establiment Món Gràfic, de Bonastruc de Porta; el segon guardó se l’ha endut la perfumeria Can Can, del carrer Migdia; i el tercer classificat ha estat la botiga de moda Miky Montse. L’acte de lliurament ha anat a càrrec de la regidora d’Empresa i Ocupació, Glòria Plana; el codirector del Fòrum, Jaume Von Arend; el cap d’Àrea d’Empordàlia, Nino Valiente; el president de Girona Centre, Josep Maria Noguer, i la seva gerent, Mònica Bartrina.

El Fòrum ha acollit la presentació de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia i l’Enoturisme; el director de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, ha presentat el calendari d’actuació que inclou més de 150 accions vinculades a la gastronomía.
 
La jornada s’ha tancat amb la sessió del millor pastisser del món, Jordi Roca el qual ha presentat la col·lecció dolça del Celler de Can Roca d’aquest 2015.
 
Demà, dimarts 17 de novembre el Fòrum Gastronòmic viurà la seva última jornada. Comptarà amb sessions de Dani García, Paco Pérez, Ángel León, Diego Gallegos, Xavier Pellicer o Sergi Vela, entre d’altres. També cal destacar els italians Assesandro Negrini, Fabio Pisano, Carmelo Chiaramonte, Pietro Leeman o Corrado Assenza. Josep Roca, Carlos Orta i Pepe Ferrer seran els protagonistes del Fòrum Vi. (Fotografia Pere Duran)