El Fòrum Gastronòmic Girona 2015, un referent de la gastronomia

Ha tornat a deixar palès que és l’esdeveniment líder i el referent indiscutible per als professionals i els amants de la gastronomia

 

Pep Palau, en nom de la direcció de Fòrum Gastronòmic, ha mostrat una gran satisfacció pel desenvolupament de les tres jornades i ha valorat molt positivament el pas endavant que ha fet l’esdeveniment des del punt de vista qualitatiu.

Els organitzadors també han destacat que, a les 13h, l’estimació de visitants era aproximadament la mateixa que la passada edició, uns 24.000. Enguany cal destacar l’augment de visitant professional fet que demostra el gran interès del sector per aquest esdeveniment.

Carles Puigdemont, alcalde de Girona, ha afirmat que gràcies al Fòrum, Girona s’ha convertit en un espai imprescindible per a l’intercanvi de coneixement entre professionals del sector, convertint la ciutat en referent internacional’. A més ha destacat que el Fòrum és ‘una de les millors fires que se celebren a Girona’, felicitant els organitzadors ‘per la posada en escena, per la qualitat dels expositors, pel perfil del visitant i per l’oferta d’activitats.

Per la seva part, Pere Vila, President de la Diputació de Girona, han felicitat també els organitzadors i ha destacat la importància de la celebració d’un esdeveniment d’aquest tipus per la ciutat de Girona i també la seva vessant formativa a més de la professional.

Durant la roda de premsa Pep Palau ha anunciat les properes destinacions de Fòrum Gastronòmic; del 23 al 26 d’octubre del 2016 el Fòrum se celebrarà a Barcelona i el 2017 tornarà a Girona.

La fira, una gran plataforma de promoció
La fira, que ha registrat un ple absolut durant els tres dies, ha estat un dels principals punts d’atracció. Per ella han passejat els professionals i han pogut descobrir nombroses novetats entre els més de 160 estands que representen més de 500 marques.

L’aposta del Fòrum juntament amb un gran nombre d’expositors, escollint materials nobles i sostenibles per als seus estands per tal d’aconseguir un disseny de l’espai innovador i acurat, ha estat un dels factors més valorats pel públic assistent.

Els mateixos expositors han mostrat la seva satisfacció pel volum de negoci generat, especialment el diumenge, molt superior a edicions anteriors. Així també cal destacar els nombrosos intercanvis comercials que han fet les empreses expositores.

Tallers i auditori, cuina en directe
La cuina en directe i amb degustació, fórmula que es creà la segona edició del Fòrum, el 2003, és un model exitós que continua vigent. Així ho demostra que enguany els tallers han tornat a assolir un 100% d’ocupació i l’Auditori ha estat ple fins a la bandera en la major part de les sessions.

El lideratge del Fòrum ha quedat palès amb sessions inèdites com per exemple la del fundador d’Slow Food Carlo Petrini o l’espectacular taller que ha ofert Josep Roca, “Sis vins sentits”.

Combinació de perfil professional i formatiu
Durant els tres dies de Fòrum han estat nombrosos els professionals que han assistit a les activitats; tots ells han destacat l’ambient optimista i la bona acollida que han tingut. De fet, així ho han manifestat també els ponents participants en aquesta edició. D’altra banda, el Fòrum ha continuat apostant per la formació. Prova d’això és que 15 escoles de tot Catalunya han visitat el Fòrum per aprendre dels grans mestres que en el seu dia també van ser alumnes. Molts d’ells ara són reconeguts cuiners amb estrelles Michelin.

L’encert de la novetat de l’Espai Arròs
L’aposta que ha fet el Fòrum Gastronòmic Girona 2015 per l’Espai Arròs, la nova zona de restauració, ha estat molt ben acollida tant pels expositors com pels visitants.
La presència d’alguns dels cuiners i restaurants més prestigiosos de les comarques gironines no ha passat desapercebuda, ni tampoc els menús i degustacions que s’oferien als assistents. Tampoc ha parat l’activitat dalt de la tarima, ja sigui amb concursos, o amb demostracions arrossaires.

Interès dels mitjans
El Fòrum ha atret a nombrosos periodistes de Catalunya i de l’Estat espanyol però també han estat presents mitjans internacionals de Polònia, Holanda, Itàlia, França, Rússia o Singapur, entre d’altres.

Els protagonistes de l’última jornada
Alessandro Negrini i Fabio Pisani, han estat els encarregats d’encetar les activitats d’aquesta darrera jornada de Fòrum Gastronòmic Girona 2015. Pels tallers hi han passat els també italians Carmelo Chiaramonte o Pietro Leemann. A la tarda serà el torn de Diego Gallegos o Xavier Pellicer. El Fòrum Dolç Pastry Revolution ha comptat amb les sessions de Sergi Vela i a la tarda del sicilià Corrado Assenza. L’Auditori s’ha omplert un cop més amb la sessió de Dani García. A la tarda serà el torn Paco Pérez i tancarà les activitats l’entrega dels Premis Mercader, i la sessió d’Ángel León.

Els premis Mercader s’han atrorgat aquesta tarda. Els premiats són Jean Louis Neichel en la categoria de cuina, Juan Mediavilla en la de sala, Georgina Regàs en la de productor, Raul Bobet en la de vi i Vicent Marquès en la de difusió.

D’altra banda, el Fòrum Vi ha estat un dels protagonistes de la jornada amb les sessions de Pepe Ferrer que ha ofert un tast de 15 vins mentre que Carlos Orta n’ha ofert 8. La sessió estrella de la jornada ha estat la reedició de ‘6 vins sentits’ de Josep Roca que ha combinat el tast de 9 vins amb la música del Quartet Gerió.