El fotoperiodista Emilio Morenatti obre demà l’XI Setmana dels Rahola

El Premi Pulitzer repassarà algunes de les seves fotografies més impactants i conversarà amb la periodista Sion Biurrun

Redacció.- L’XI Setmana dels Rahola, el cicle d’activitats vinculades al periodisme i la comunicació que organitzen cada any la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, s’estrena demà, dissabte 4 de febrer, amb la conversa protagonitzada per Emilio Morenatti.

Morenatti és una llegenda dins el món del fotoperiodisme: ha cobert conflictes armats a tot el món i s’ha construït un prestigi innegable a base d’honestedat i compromís amb la professió. Amb el títol de «Més que mil paraules», presentarà i comentarà una selecció que ell mateix ha fet de les seves imatges i, tot seguit, mantindrà una conversa amb la periodista Sion Biurrun.  Serà a partir de les 12 del migdia a l’aula magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

Aquesta conversa és la primera de les cinc que s’han programat en aquesta XI Setmana dels Rahola, en la qual s’han buscat protagonistes que puguin orientar en el complicat laberint de l’actualitat trepidant i convulsa que vivim.

La resta d’actes són els següents: 

  • El dilluns 6 de febrer, a les 6 de la tarda, a l’aula magna de la Casa de Cultura de Girona, el periodista Manel Alías, que ha estat l’enviat especial a Ucraïna de TV3 i Catalunya Ràdio i que recentment ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la cobertura que n’ha fet, intentarà posar llum al perquè de la invasió russa, en una conversa conduïda per la periodista Marta Costa-Pau, titulada «Des de Rússia amb dolor».
  • El dilluns 13 de febrer, també a les 6 de la tarda però a l’auditori Enric Mirambell i Belloc de la Biblioteca Pública Carles Rahola, la corresponsal d’El Punt Avui a Roma i el Vaticà, Alba Sidera, ens donarà algunes claus per entendre la política italiana i per intentar vaticinar si l’auge de la dreta radical és un fenomen imparable a Europa. Ho farà en l’acte «Repetir la història: el feixisme a la cantonada», tot conversant amb el periodista Salvador Garcia-Arbós.
    Inscripcions: https://bit.ly/13asidera 
  • El dijous 16 de febrer, a les 6 de la tarda, a l’auditori Enric Mirambell i Belloc de la Biblioteca Pública Carles Rahola, el periodista i guionista Eloi Vila serà el protagonista de la conversa «Viatge a les trinxeres», en la qual  repassarà el seu recorregut professional i la seva visió sobre la memòria democràtica. L’acompanyarà la periodista Clara Vicenç.
    Inscripcions: https://bit.ly/16evila 
  • I el dissabte 18 de febrer, a les 12 del migdia, a l’aula magna de la Casa de Cultura de Girona, l’economista Santiago Niño Becerra ens explicarà «Com sobreviure (o no) a la crisi econòmica», en una conversa conduïda per la periodista Teia Bastons. . La Setmana dels Rahola tindrà com a colofó la gala de lliurament dels XIV Premis Carles Rahola de Comunicació Local, el dimarts 21 de febrer, a les 8 del vespre, a l’Auditori de Girona. La tornarà a conduir el periodista Marc Giró, presentador de Vostè primer (RAC1) i Late xou amb Marc Giró (RTVE Catalunya).

Els actes estan oberts a tothom, tot i que per assistir als dos que es fan a la Biblioteca Pública Carles Rahola cal fer inscripció prèvia.

També s’han programat dues exposicions: «Pablito, una visió propera», que es podrà visitar entre l’1 i el 28 de febrer a la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola; i «RaholaFoto2022. Fotografies presentades a la tretzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local», que estarà a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona del 13 al 28 de febrer.