El fotoperiodista Steve McCurry, guardonat amb el Premi LiberPress 2011, exposarà a la Casa de Cultura

La cerimònia de lliurament va tenir lloc ahir dijous 13 d'octubre a Girona

Un any més, la Diputació de Girona i L’Associació LiberPress van atorgar els premis internacionals LiberPress 2011. La cerimònia de lliurament dels premis va tenir lloc ahir dijous, 13 D’octubre, a les vuit del vespre, a L’Auditori Palau de Congressos de Girona. A L’acte, hi van ser presents tots els premiats. 

El fotoperiodista Steve McCurry, autor D’una de les fotografies més conegudes del National Geographic, la imatge de la nena afganesa Sharbat Gula, és el guanyador del Premi LiberPress D’enguany.

Steve McCurry ha rebut el Premi LiberPress per la seva brillant i humanitària carrera fotogràfica, en la qual ha plasmat tant les guerres més cruels com la batalla per la vida en el món. Poca gent sap reflectir com ell L’emoció, la bellesa, els colors, la llum entre les ombres i la humanitat. Les seves fotografies busquen commoure la gent, i sempre ho sol aconseguir. 

Arran D’aquesta visita que McCurry ha fet a Girona per recollir el premi, la Diputació de Girona ha pogut acordar amb aquest fotoperiodista de reconegut renom internacional L’organització D’una exposició sobre la seva obra. La mostra es podrà veure L’any vinent (falta acabar de concretar les dates) a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. 

Els guardonats en les altres categories dels premis internacionals LiberPress 2011, que organitzen conjuntament L’Associació LiberPress i la Diputació de Girona, han estat:  

 • Agnès Varda (LiberPress Cinema)
  La directora de cinema Agnès Varda ha rebut el LiberPress Cinema per la seva carrera cinematogràfica, D’un gran compromís social i un profund feminisme, en la qual estudia la humanitat, la filma i representa amb la màxima tendresa i emoció, i converteix els personatges en persones. La seva energia, entusiasme, curiositat i amor al cinema, la seva intuïció i respecte a L’hora de ser el testimoni de les vides alienes, la fan una cineasta única i universal.
 • Josep Maria Castellet (LiberPress Literatura)
  Josep Maria Castellet ha rebut el Liberpress Literatura per la seva exemplar i intensa vida intel·lectual i literària, en la qual ha aprofundit en els corrents de la literatura del nostre país. Un home imprescindible per a les lletres catalanes, ja que es pot dir que guarda tota la gran, fidel i sensible memòria de la vida literària catalana. 
 • Maria del Mar Bonet (LiberPress Cançó)
  Maria del Mar Bonet ha rebut el Premi LiberPress Cançó per una vida exemplar, plena de música i de cançons de la terra, per la seva investigació i recuperació de la poesia, de la història i del folklore de les Illes per a la música i la cançó catalanes; per la seva constant denúncia de les injustícies, de la repressió; per la seva coherència en la defensa de la cançó i dels drets de L’home, i per la seva capacitat D’emocionar tothom amb una veu tendra i inigualable. 
 • USAP (LiberPress Catalunya)
  USAP ha rebut el LiberPress Catalunya pel seu excepcional model esportiu i la llarga trajectòria social, perquè integra menuts i grans sota L’activitat esportiva i la bandera catalana, i perquè és la representació de la defensa nacional de la Catalunya del Nord i de la llengua i cultura catalanes, un exemple esportiu i nacional fet amb un compromís i una convicció difícilment superables. 
 • Gilbert Shelton (LiberPress Camins)
  Gilbert Shelton ha rebut el Premi LiberPress Camins per la seva divertida i original manera de copsar i caricaturitzar la vida. Amb la seva genial capacitat D’inventar, dibuixar, narrar, cantar i existir, aquest home ple de compromís i enginy crític ens ha fet riure i pensar, ha creat uns personatges únics que ja són per sempre en la història del còmic. Shelton ridiculitza, parodia i qüestiona els poders i sistemes establerts, així com els seus símbols, i ens ensenya camins i maneres de viure plens D’humor i de rebel·lia, que ens aniria molt bé imaginar i, tal vegada, seguir. 
 • Escola de Cultura de Pau (LiberPress Associacions)
  L’Escola de Cultura de Pau ha rebut el Premi LiberPress Associacions perquè és el millor exemple D’entitat catalana de rang internacional que defensa els valors humanitaris i solidaris arreu del món, i per la seva implicació a tots els nivells a fi de solucionar els conflictes i aconseguir el diàleg, la concòrdia, L’entesa, el respecte dels drets humans i, en definitiva, com el seu propi nom diu, perquè promou el desenvolupament, el coneixement i la instauració de la pau, per així aconseguir un món millor, més just i igualitari.
 • Guillena (LiberPress Memorial)
  En homenatge al municipi de Guillena (Sevilla) per les disset dones que hi van ser assassinades durant la Guerra Civil.

Els premis LiberPress tenen com a objectiu premiar els personatges D’àmbit mundial, especialment periodistes, que hagin destacat per la seva tasca independent, democràtica i solidària; i implicar-hi associacions humanitàries, per tal que aquestes aconsegueixin ampliar el seu suport econòmic i mediàtic.

Etiquetes:
,