‘El Gegant del Pi’, un monòleg interpretat i dirigit per Pau Vinyals al Tantarantana

L'espectacle parla del feixisme intrínsec en la nostra societat, per qüestionar la identitat i els privilegis heretats

Redacció.- Del 12 de gener al 6 de febrer es presenta al Teatre Tantarantana, ‘El Gegant del Pi’, un monòleg interpretat i dirigit per Pau Vinyals, que compta amb la codirecció de Júlia Barceló. En aquesta autoficció, l’actor debuta com a autor, per compartir una profunda reflexió personal, entorn la descoberta d’un secret familiar.
Una autoficció on l’actor Pau Vinyals debuta com a autor i director, i compta amb la codirecció de Júlia Barceló.

Pau és un home de 33 anys que s’acaba de comprar un pis al barri del Raval de Barcelona amb la seva dona, la Judit. Mentre van traient de les caixes tots els objectes i fotos familiars, Pau recorda com estimava el seu avi. El seu avi era franquista.

“Aquesta confessió és la catalitzadora del qüestionament de l’identitat, l’educació rebuda, de les bases per construir un futur, per assentar els valors i gestionar els  privilegis”.

‘El gegant del Pi’ és un espectacle que parla sobre l’herència familiar rebuda, en un intent per encarar la construcció d’una llar. Què és capaç de fer una família per defensar les seves propietats? I, una casa? Què es pot arribar a fer per salvar un fill?

Una producció que neix d’un teatre radiofònic que es va presentar durant la pandèmia al Teatre Lliure, i que té origen en un procés de creació per trobar les paraules de tots els silencis que habiten una família, una societat. Un viatge del poble a la ciutat, de la ciutat al mig del bosc i del bosc al menjador de casa.