El geni creador de Leonardo da Vinci inspira el nou espectacle de CienfuegosDanza

La companyia valenciana celebra amb aquest ambiciós muntatge seu desè aniversari

Aquest divendres s’estrena a l’Auditori Municipal de Riba-roja de Túria (País Valencià) l’obra 1,618… da Vinci, el nou muntatge del coreògraf Yoshua Cienfuegos, que ofereix una lectura sobre les inquietuds del geni i el seu llegat com a científic. L’endemà serà el Teatre Auditori de la Vila Joiosa l’encarregat d’acollir l’estrena d’aquesta nova proposta artística de CienfuegosDanza i Germinal Producciones.

Yoshua Cienfuegos ha rebut nombrosos premis de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana. Celebra els deu anys de la companyia amb una revisió exhaustiva de la seva producció, com a punt de partida, i un nou plantejament artístic i metodològic en el procés de treball i de creació. El coreògraf incorpora noves inquietuds artístiques: l’obra més científica de Leonardo da Vinci -la projecció de la llum, els estudis anatòmics, la proporció àuria, l’aerodinàmica, les matemàtiques i la ciència- l’estudi del moviment, de l’espai i del temps .

1,618… da Vinci és un espectacle de vuit ballarins que compta amb música original de Rut Quiles i amb el vestuari de Pascual Peris. L’elenc d’aquesta producció el componen Ana Luján, ballarina de la prestigiosa Rambert Dance Company i premiada per la crítica londinenca per les seves interpretacions; Leticia Ñeco, ballarina, docent i investigadora que actualment desenvolupa una tesi doctoral sobre l’espectacle; Maynor Chaves, ballarí de la Companyia Nacional de Costa Rica; Raquel Torrejón, també assistent de direcció de la companyia; Sergio Moya, Marina Rodríguez, María Arques i el propi Yoshua Cienfuegos. El muntatge ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Internacional Valenciana, a través del Laboratori Lliure de les Arts Creatives i del seu Departament de Producció Audiovisual, encarregat de la realització dels continguts audiovisuals i de part del disseny publicitari de l’obra.

Etiquetes: