El GGAC impulsa la campanya ‘Viu l’Art’ amb la intenció de potenciar les galeries d’arreu del país

El Gremi editarà un vídeo per a cada demarcació de Catalunya per debatre sobre la situació de l’art i posar en valor la força del galerisme

Potenciar les nombroses galeries que hi ha arreu del país. Aquest és un dels principals objectius que el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC) s’ha fixat per la temporada 2013 – 2014.
L’entitat considera que, amb les galeries que hi ha arreu del territori, Catalunya disposa d’un “patrimoni únic com a país”. Per això, defensa la necessitat de reforçar i donar major visibilitat a l’enorme potencial del galerisme existent al país.
Així mateix, el GGAG creu que és imprescindible posar en valor que les galeries són espais oberts a tothom. De fet, el Gremi sosté que els ciutadans poden gaudir de l’art de manera gratuïta i sense necessitat de desplaçar-se a les grans capitals. En aquest sentit, té la intenció d’incentivar l’afluència a les galeries i incrementar el mecenatge individual.
Amb aquests propòsits, l’entitat ha dissenyat la campanya ‘Viu l’Art’, conjuntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’acció, que s’implementarà al llarg d’aquesta temporada, consistirià en l’edició de quatre vídeos, un per a cada demarcació de Catalunya: Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida.
La campanya servirà per debatre sobre la situació de l’art i posar en valor la força del galerisme arreu del país. Les peces audiovisuals consisitiran en diàlegs – taules rodones entre membres del gremi, responsables institucionals, crítics, experts i artistes.
En consonància, el Gremi aprofitarà les noves tecnologies per apropar l’art a la ciutadania i captar nou públic. A través de les xarxes socials, difondrà l’activitat del Gremi i de les galeries associades, a més de projectar, de manera especial, la campanya ‘Viu l’Art’.
L’entitat ha presentat la campanya Viu l’Art durant una roda de premsa celebrada aquest matí al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), coincidint amb el tret de sortida a la temporada 2013 – 2014, i també ha donat a conèixer les seves activitats habituals.
 
Activitats habituals
El Gremi coorganitza anualment el Premis GAC – Nit del Galerisme (festa i gala del galerisme català) i la Tardor de l’Art (acció per donar el tret de sortida a la temporada). A més, el juny pas- sat, va celebrar les Jornades sobre Art i Galerisme (conferències i debats sobre el sector). Així mateix, les galeries de l’associació participaran, com ja fan de manera freqüent, en nombroses fires internacionals.
 
Informació sobre el Gremi
El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya va ser fundat el 1978, sota la denominació d’Associació de Galeries d’Art de Catalunya, com a resposta associativa a un moment de forta efervesència del galerisme català. La seva finalitat és la defensa del sector i la seva integració en el teixit social per rellançar el prestigi del sector galerista.
Actualment, compta amb 66 galeries associades arreu del país i, de fet, és la institució galerista amb més associats de l’Estat espanyol. Té una afluència superior als 200.000 visitants anuals, organitza més de 300 exposicions cada any, promou a més de 1.000 artistes i exposa més de 6.000 per temporada.