El Girona Film Festival programa 424 projeccions

Es projectaran 424 films, entre curts i llargmetratges, agrupats en 55 sessions de cinema

Redacció.- El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, i diputat de la Diputació de Girona, Quim Ayats; el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Calataiud, i el director del festival, Lluís Valentí, han presentat aquest matí la 34a edició del Girona Film Festival, que comença avui i s’allargarà fins al diumenge 13 de novembre.

Enguany es projectaran 424 films, entre curts i llargmetratges, agrupats en 55 sessions de cinema. Aquest any s’han presentat un total de 2.496 pel·lícules de llargmetratge, curtmetratge, documental, dibuixos animats, web sèrie, videoclip i videocreació provinents de prop d’un centenar de països diferents. El criteri de selecció dona prioritat a les versions originals catalanes per tal de fomentar l’ús de la llengua en l’àmbit cinematogràfic per garantir-ne la viabilitat.

Vull posar en valor la promoció del talent i de nous creadors i creadores, ja que el Festival és una gran plataforma de publicitat i un gran aparador, i l’esforç per atraure nous públics, posant el punt de mira a la infància i el jovent; així com posant èmfasi en l’educació i la pedagogia”, ha afirmat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona i diputat de la Diputació de Girona, Quim Ayats.

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calataiud, ha assenyalat que “el Festival de Cinema de Girona representa una oportunitat per l’exhibició de productes audiovisuals de gèneres i formats molt diversos i pot acabar essent també un espai per a l’exhibició de nou talent que produeixi la seva obra amb tecnologies de darrera generació. En aquest sentit, la Generalitat hi confia plenament”.

Com a novetat, aquest 2022 es portaran a terme les Jornades Blender, els dies 11, 12 i 13 de novembre, amb la col·laboració de l’ERAM, centre adscrit a la Universitat de Girona, i la Casa de Cultura de Girona. Durant aquestes tres jornades, es projectaran obres cinematogràfiques generades amb tecnologia Blender o de softwares similars.

A més, es portarà a terme de nou el projecte pedagògic del festival, en el marc del qual més de 8.000 nens i nenes de les escoles de Girona escolliran els premiats de la categoria infantil i juvenil del Girona Film Festival.

L’acte inaugural del festival tindrà lloc demà, a les 20 h, a les instal·lacions dels Cinemes Albéniz Plaça, amb l’estrena del documental sobre els germans Roca Sembrando el futuro, d’Alberto Utrera.