Miquel Casals estrena el seu últim curtmetratge "Vostok" amb Macarena Gómez i Ernesto Sevilla

L'estrena s'emmarca en el 27è Festival de Cinema de Girona

“Vostok” serà projectat el pròxim dissabte 3 d’Octubre a partir de les 16h als Cinemes Albèniz de Girona. La cinta pren el nom d’una de les primeres càpsules utilitzades al programa espacial soviètic, Vostok, en el qual transcorre l’acció. Emmarcat en les conversacions d’una cosmonauta en òrbita i el centre de seguiment a la Terra, el guió s’inspira en els fets reals que va protagonitzar Yuri Gagarin, el primer cosmonauta soviètic.

“Vostok” compta amb un repartiment de luxe. Encapçala el cartell Macarena Gómez, nominada a la última edició dels premis Goya a Millor Actriu pel seu paper protagonista a “Musarañas”, i Ernesto Sevilla, actor i humorista reconegut pels seus papers a “La Hora Chanante”, “Muchachada Nui” i El Club de la Comedia. 

El guió de “Vostok” ha anat a càrrec d’Àlex Roca i Miquel Casals, que van iniciar la seva relació artística com il·lustradors. El curtmetratge és una producció d’Eram Medialab i Quarantados, estudi que ha fet un grandíssim treball en els efectes visuals de la postproducció.

Miquel Casals torna a la direcció després d’un parell de projectes autofinançats, com van ser “Fundido a negro” i “400KM”. En aquesta ocasió compta amb el finançament de l’Ajuntament de Girona i les ajudes Kreas per a la creació artística. 

“Vostok”, va ser recentment estrenat en el marc del festival “Cortopatía” de Madrid i es podrà veure també a Manlleu (13è Festival de Curtmetratges de Manlleu). A més, el curt ha arribat a un acord amb YAQ Distribucions per la seva distribució a nivell internacional.