El Goethe-Institut de Barcelona oferirà 16 beques d’estudi i intercanvi cultural a joves artistes i gestors culturals

La convocatòria estarà oberta fins el 28 de febrer de 2015 i va dirigida a joves talents que treballen a àmbits culturals com la dansa, el teatre, la música i les arts plàstiques

Gràcies a una generosa herència rebuda per AgataBaum de Bernis, una senyora alemanya que va passar gran part de la seva vida a Barcelona, el Goethe-Institut de Barcelona oferirà 16 beques a joves artistes i gestors culturals. L’objectiu d’aquestes beques és introduir-los en l’àmbit de la llengua i cultura alemanya i enfortir l’intercanvi artístic entre Alemanya i Espanya, especialment Catalunya.

La convocatòria de la beca estarà oberta fins el 28 de febrer de 2015 i va dirigida a joves talents residents a l’àrea metropolitana de Barcelona, que treballen en àmbits culturals com la dansa, el teatre, la música i les arts plàstiques, i que volen aprendre alemany.

La primera part de la beca consistirà en quatre cursos intensius d’alemany que s’impartiran a partir del setembre de 2015 al Goethe-Institut de Barcelona. Després, els becats realitzaran pràctiques durant dos o tres mesos a una institució cultural a Alemanya seleccionada especialment segons el seu perfil professional. Durant tot aquets temps, els becats rebran, a més a més, una subvenció per a les seves despeses.

Per fer la selecció d’aquests 16 becats, el Goethe-Institut ha convocat un comitè composat per professionals de primera línia com Francesc Casadésus, director artístic del Mercat de les Flors;  Xavier Albertí, director artístic del Teatre Nacional de Catalunya i Christina Scheppelmann, directora artística del Gran Teatre del Liceu. A més a més, també participaran al jurat Martí Gassiot, marmessor del testament d’AgataBaum de Bernis, i la directora del Goethe-Institut, Marion Haase.

La beca artística AgataBaum de Bernis ofereix als joves participants una gran oportunitat per agafar experiència de primera mà en un altre país europeu i establir valuosos contactes pel seu futur laboral. El programa fomenta també la col·laboració i l’intercanvi cultural a llarg termini, un dels aspectes centrals del treball del Goethe-Institut, que al 2015 celebra el seu 60º aniversari a Barcelona.