El Govern i les revistes en català engeguen una campanya per incentivar-ne les subscripcions

L’acció s’anuncia com a resposta a la censura a cinc revistes en català a la biblioteca municipal de Borriana, al País Valencià

Redacció.- Sota el lema Som més fortes que la censura, el Govern de la Generalitat de Catalunya inicia una campanya per fomentar les subscripcions a les revistes en català, amb l’objectiu que les persones interessades facin dues subscripcions: una per a consum propi i una altra per enviar-la a qualsevol entitat del País Valencià o les Illes Balears. Així ho ha anunciat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, desprès d’haver-se reunit aquest matí, juntament amb la consellera de Cultura, Natalia Garriga, amb representants de l’APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català), la Federació Llull (formada per Acció Cultural del País Valencià, Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural), Plataforma per la Llengua i els editors de les revistes censurades a Borriana, al País Valencià.

La consellera ha fet aquest anunci després del recent accés de l’extrema dreta a les institucions del País Valencià i que la setmana passada el nou ajuntament de Borriana (Plana Baixa), format per PP i Vox, anul·lés les subscripcions de cinc revistes en català. En aquest sentit, la consellera ha assegurat que és una resposta “a les últimes accions que el binomi PP-Vox ha fet contra la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres institucions arreu dels Països catalans”. “Des del Govern de la Generalitat tenim molt clar que el que passa a una part del domini lingüístic afecta la resta i hem de treballar conjuntament”, ha reblat.

Vilagrà també ha anunciat que el Govern homenatjarà el grup valencià “Al tall” a l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, una decisió que s’ha pres després de conèixer que el govern local de Torrent ha decidit retirar el nom del fundador del grup, Vicent Torrent, de l’auditori municipal de la localitat. D’aquesta manera, Torrent actuarà a l’acte que tindrà lloc l’11 de setembre a Montjuic acompanyat, entre d’altres, del cantant nascut a Torrent, Pau Alabajos. La consellera ha denunciat que “és una aberració que es continuïn fent aquest tipus de coses” i ha subratllat que “el compromís del Govern amb la llengua és clar, volem ser refugi de la cultura catalana arreu”.

Campanya “Som més fortes que la censura”

La campanya es realitza de manera conjunta entre el Govern i els editors de les revistes de l’APPEC. Vilagrà ha explicat que gràficament “és clara i que s’explica per si sola”, així com també el lema, Som més fortes que la censura perquè “si treballem plegades amb una aliança forta arreu dels Països Catalans, de ben segur ens en sortirem d’aquesta situació”, ha reblat. Els anuncis estan plantejats amb una demostració gràfica i senzilla de la diferència que hi ha entre ser pocs o molts per lluitar contra la censura, i expressa una metàfora molt clara i contundent per vèncer el feixisme.