El grup de folk irlandès ?Qui hi ha?? seran a les Festes de la Mercè aquet cap de setmana

La formació incorpora a la música celta elements mediterranis i experimentals

El grup de folk irlandès psiquedèlic ?Qui hi ha??, presentarà l’espectacle visual basat en el seu darrer treball “Aquest llum per qui crema?” a les Festes de la Mercè D’enguany.
?Qui hi ha?? aporta una altra perspectiva a la música celta D’arrel irlandesa incorporant-hi elements mediterranis i D’aires experimentals psiquedèlics. Ofereixen un espectacle D’energètic directe, potent i madur, protagonitzat per un repertori propi farcit D’algunes versions de base celta acompanyat amb projeccions de ?The Poca Monta Company?, autors de L’estètica del grup i les projeccions. L’actuació tindrà lloc a la Plaça Sant Jaume demà dissabte a dos quarts de dotze de la nit.

?Qui hi ha?? va presentar el seu primer disc a festivals de tot L’Estat, destacant-ne el XXIV Festival Internacional de Folk de Getxo (Biscaia), i el Sauga Folk?08 (Colindres, Cantàbria) i a D’altres de Catalunya, com el Vilanova FIMPT, la Fira de Música al Carrer de Vila-Seca i el Festival Celta Irlandès El Féile, a la Sala Apolo de Barcelona, compartint escenari amb els dublinesos ?Kíla?.

A finals de 2008 el grup va presentar el seu segon treball ?Aquest llum per qui crema?? (autoeditat, novembre 2008), en un concert on hi participaren tots els coL’laboradors del disc: un trio D’albokaris de Bilbao (a Dürum Dürum), la coral ?Pedres Blanques’ de Sant Boi (a Suc de medusa), els vents de la Leg Lion Orquestra (a La Mosca) i D’en Sergio Ramos, ex percussionista D’Ojos de Brujo i membre de L’Orquestra àrab de Barcelona (a Pubilles en bikini) També els van acompanyar els ?The Poca Monta Company?, autors de les projeccions que acompanyen als ?Qui hi ha?? en els seus directes, aportant-hi una presència molt contemporània. Aquest treball els ha fet guanyadors del concurs Proxecto Runas 2009 (Ortigueira), fet que confirma la presència del grup santboià al Festival Internacional do Mundo Celta d’Ortigueira 2010.

?Qui hi ha?? està format per Ricard Ros: uilleann pipe, low whistle D i G, bouzuki, tin whistle D i acordió; Marta Barbero: violí, veu i efectes; Rubén Fajardo: guitarra acústica i mandolina italiana; Anna Ballo: teclat; Francesc Balsells: baix elèctric, Antonio Miranda: bodrhan i caixó i Patxi Gallego: bateria, congues, djembé i tinaja.