El grup Falsterbo rebrà el Premi Enderrock d’Honor

La Companyia Elèctrica Dharma serà reconeguda amb el Premi Enderrock pels 50 anys de trajectòria

Redacció.- El grup de música folk FALSTERBO i la banda de folk-rock COMPANYIA ELÈCTRICA DHARMA seran reconeguts als PREMIS ENDERROCK 2022 – XXIV PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA en les categories de Premi d’Honor i Premi a la Trajectòria, respectivament. El lliurament dels guardons tindrà lloc el dijous 3 de març en el marc de la gala que se celebrarà a l’Auditori de Girona amb la presència dels membres de les dues formacions.

COMIAT DE FALSTERBO I 50 ANYS DE ‘PAF, EL DRAC MÀGIC’

El màxim reconeixement d’ENDERROCK per a FALSTERBO, formació de música folk nascuda a Barcelona el gener de 1968, coincideix amb l’anunci del punt i final de la seva llarga i prolífica trajectòria. A més, el trio format per Eduard Estivill, Montse Domènech i Jordi Marquillas celebra enguany la gira de comiat amb el disc Adéu, Paf (U98 Music, 2021), que es clourà el 12 de febrer de 2023 al Palau de la Música.

La darrera gira serveix també per commemorar el cinquantè aniversari de ‘Paf, el drac màgic’, la cançó més emblemàtica del seu repertori, és una adaptació del grup nord-americà Peter, Paul & Mary que ha arrelat extraordinàriament en l’imaginari de la cultura catalana fins a esdevenir autènticament popular. “Hem decidit acabar, però ens agradarà fer una última gira perquè tot Catalunya pugui cantar ‘Paf, el drac màgic’, que és patrimoni de quatre generacions”, explica Eduard Estivill, cantant de FALSTERBO.

A més del trio actual, recolliran el guardó el cofundador de la formació i membre durant la primera etapa, Amadeu Bernadet, i el cantant i lletrista Isidor Marí, que va participar del projecte en el període dels anys noranta amb el nom de FALSTERBO MARÍ.