El Guggenheim de Bilbao acull 'El mirall invertit: art de les col·leccions de la Fundació ?la Caixa? i del MACBA'

S?hi exploren corrents i moviments que han suposat un període D'inflexió en el desenvolupament de les arts visuals des de finals dels anys quaranta fins a L'actualitat

Del 31 de gener al 2 de setembre de 2012, el Museu Guggenheim Bilbao acollirà ‘El mirall invertit: art de les col·leccions de la Fundació ?la Caixa? i del MACBA’, una magnífica selecció D’obres, provinents de dues destacades col·leccions D’art contemporani, que pertanyen als moviments i corrents artístics més significatius des de la segona meitat del segle XX fins a L’actualitat, com ara Dau al Set, el grup El Paso, L’Escola de Vancouver o L’Escola de Düsseldorf.

‘El mirall invertit’ oferirà al visitant, a la tercera planta del Museu, un recorregut per 93 obres de 52 artistes que treballen amb diversos mitjans, amb una especial atenció a la fotografia, el vídeo i L’escultura de gran format.

L’exposició es vertebra a L’entorn dels punts de trobada i de divergència existents entre els fons de la Fundació ?la Caixa? i del MACBA, i posa de manifest els moviments artístics que tenen una presència destacada en ambdues col·leccions, com ara L’inici de L’informalisme a Espanya o L’establiment de L’objectivitat com a corrent en la fotografia contemporània.

El títol de L’exposició deriva de L’obra de Michelangelo Pistoletto ‘L’arquitectura del mirall’, que s’inclou en la mostra. La imatge del mirall és una metàfora dels processos D’acumulació, transferència i interferència, que són part fonamental del naixement i el desenvolupament de tota col·lecció D’art. En relació amb el títol, la mostra destaca dues col·leccions D’art contemporani, ubicades a Barcelona, molt rellevants a Europa, i que es presenten per primera vagada, de manera conjunta, fora de les seves respectives seus, després D’un acord de col·laboració firmat L’any 2010.

Comissariada per Álvaro Rodríguez Fominaya, conservador del Solomon R. Guggenheim Museum de Nova York, la mostra inclou fotografies, pintures, publicacions, escultures, instal·lacions i vídeos de 52 reconeguts artistes com Antoni Tàpies, Sigmar Polke, Julian Schnabel, Jeff Wall, Martha Rosler, Michelangelo Pistolletto, Thomas Ruff, Gillian Wearing, Bruce Nauman, Andreas Gursky, Martín Chirino i Antonio Saura, entre D’altres.

Etiquetes: