El guitarrista anglès Robert Fripp arriba a Barcelona

El Centre Artesà Tradicionàrius acollirà sis concerts de Robert Fripp & The League of Crafty Guitarists

Robert Fripp & The League of Crafty Guitarists arriben a Barcelona per tal de fer una sèrie de sis concerts al Centre Artesà Tradicionàrius amb la finalitat de facilitar la connexió entre L’audiència i els músics en un ambient íntim. Els concerts tindran lloc del 24 al 26 de juliol i del 29 al 31 de juliol.
El guitarrista anglès Robert Fripp és sobretot conegut per ser el líder, fundador i membre continuat del grup King Crimson. A més a més ha col·laborat habitualment amb artistes de la talla de Brian Eno, David Bowie, Talking Heads, Andy Summers, David Sylvian, Tool, Porcupine Tree i, per descomptat, amb Peter Gabriel.

The League of Crafty Guitarists (The LCG) és L’ensemble de Guitar Craft, un grup que inclou guitarristes de tot el món sota la dirección del músic argentino-alemany Hernán Nuñez. Als seus shows es combinen els Soundscapes (literalment “Paisatges Sonors”) que executa Fripp a la guitarra elèctrica processada a través del seu actual “Solar Voyager System” i les peces en format de grup de guitarres acústiques a càrrec The LCG.

El repertori de The LCG evoluciona constantment i està obert a tots els estils. La música es manté fidel al concepte innovador del grup i inclou una àmplia varietat de composicions originals així com adaptacions de peces de King Crimson, The Beatles, Fripp i Bela Bartok.

Les guitarres de Fripp & The LCG estan afinades en New Standard Tuning (afinació utilitzada a Guitar Craft) que estén àmpliament el rang sonor en comparació a la afinació tradicional. Una part destacada i característica del repertori són les composicions improvisades i escrites, conegudes com a Circulacions, que per aquesta ocasió seran combinades amb els Soundscapes de Robert Fripp.

Etiquetes: