El guitarrista Philip Catherine passa per Barcelona

Les noves generacions del jazz amb Holger Scheidt Quartet

Cap de setmana de jazz al Jamboree de Barcelona. Si el dissabte és torn pel virtuós guitarrista Philip Catherine, el dia abans passarà pel club el quartet de jazz de Holger Scheidt
El guitarrista Philip Catherine presentarà el seu nou disc Guitars Two el dissabte 17. Catherine és un dels artistes de L’avantguarda del jazz europeu més
preuats i ha col·laborat amb grans estrelles com ara Lou Bennet, Jean Luc Ponty,
Larry Coryel, Chet Baker, Tom Harrell i Dexter Gordon.

El virtuosisme de Philip Catherine és ben conegut entre la comunitat jazzística
internacional, fins al punt que Charles Mingus el va descriure com el ?Jove Django? i
aquest sobrenom li ha quedat per a la posteritat. Però amb el seu darrer treball, el
guitarrista belga ?que ja compta amb una carrera estel·lar de més de 40 anys’ s’ha
superat, fusionant el so de diverses guitarres acústiques i elèctriques amb L’ajuda de
pedals, traçant línies que es creuen com si es tractés D’una orquestra sencera, tot i
trobar-se sol davant L’audiència.

Guitars Two inclou temes exquisits D’artistes com John Lewis, Guinga, Nicolas Fiszman i Stephane Grappelli així com composicions pròpies que tenen reminiscències ben diverses: des del gypsy jazz als ritmes del Brasil, passant per balades romàntiques.

D’altra banda, Holger Scheidt Quartet presenta Voro Garcia aquest divendres. El trompetista Voro Garcia actuarà com a convidat especial al costat del quartet format per Alex Terrier al saxo, Bene Jahnel al piano, Steve Davis a la bateria i el líder del grup, Holger Scheidt, al contrabaix.

Holfer Scheidt demostra com les noves generacions de jazzmen tenen coses a dir i com hi ha un seguit de ments inquietes bevent de la tradició, assimilant-la i donant sortida a un jazz robust, exquisit i amb projecció de futur. Format a Montpellier, Barcelona i finalment, al prestigiós Berklee de Boston, Scheidt fa gala D’una tècnica perfecta al seu àlbum debut Half a Year in Half an Hour.

Etiquetes:
,