El gurú dels efectes visuals, Pablo Helman, oferirà una masterclass a Sitges 2014

Helman (Buenos Aires, 1959) és el supervisor d’efectes visuals d’Industrial Light & Magic i ha treballat colze amb colze amb Steven Spielberg i George Lucas

Pablo Helman, una de les figures clau del cinema fantàstic de les últimes dècades, visitarà la 47a edició de Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya per protagonitzar una masterclass. Helman (Buenos Aires, 1959) és el supervisor d’efectes visuals d’Industrial Light & Magic i ha treballat colze amb colze amb Steven Spielberg i George Lucas.

Salvar al soldado Ryan, El mundo perdido, La guerra de los mundos, Indiana Jones y el reino de la calavera de cristal, La amenaza fantasma o El ataque de los clones formen part de la llarga llista de títols dirigits per Spielberg i Lucas en els quals ha treballat Pablo Helman. Els seus inicis es remunten a principis dels anys 80, com a autor de músiques per a un canal de televisió de Los Ángeles, època en què s’iniciava la revolució digital al cinema, un moment que Helman va viure intensament.

A partir de la seva feina a la sèrie de televisió Star Trek: The next generation, fou requerit per a treballar a Digital Domain, l’empresa d’efectes visuals i animació fundada, entre d’altres, pel director de cinema James Cameron. Helman va encarregar-se dels efectes especials de grans èxits com Apolo 13 o Independence Day, dirigida per Roland Emmerich, que també serà aquest any a Sitges per a recollir el seu Gran Premi Honorífic. Va ser en aquell moment que George Lucas va decidir integrar-lo a Industrial Light & Magic, treballant estretament amb el director d’efectes visuals Stan Wilson fins a la mort d’aquest.

En l’actualitat, el seus últims treballs els ha realitzat als films Las tortugas Ninja (produïda per Michael Bay) i Piratas del Caribe 5. Pablo Helman està considerat com un dels millors del món en la seva especialitat i compartirà amb el públic del Festival les seves experiències i diversos temes d’interès com la captura digital d’actuació d’actors al set, la relació entre la tecnologia i l’art, la creació dels personatges, o els diversos models de producció, així com imatges inèdites i material de la seva feina com a mà dreta d’Spielberg i Lucas.