El Jamboree arrenca el 2016 amb concerts de tribut a icones de la música en cinc espectacles des d’Any Nou a Reis

Comencem l’any celebrant el 60è aniversari del primer concert de Louis Armstrong a Barcelona

La sala Jamboree arrenca l’any amb cinc concerts d’homenatge a figures llegendàries del jazz, el blues, el swing i el soul. La primera cita és amb Louis Armstrong i el 60è aniversari del seu primer concert a Barcelona [divendres 1/1] a càrrec dels Jazzcare All Stars. Amadeu Casas revisita el blues de B.B. King amb The King is gone [dissabte 2/1]; l’Agustí Burriel Swing Quintet farà reviure Frank Sinatra [diumenge 3/1]; les Soul Sisters Blackcelona & The Slingshots recuperaran els èxits de les reines del soul [5/1]. El dia de Reis, Joan Chamorro Quartet & Andrea Motis, Rita Payés i Magalí Datzira celebraran amb el públic del Jamboree la figura de Billie Holiday.

 

Un cicle farcit d’efemèrides

El 23 de desembre de 1955 el gran Louis Armstrong debutava a Barcelona amb un memorable concert al cinema Windsor Palace. Seixanta anys després, una formació creada per a l’ocasió amb alguns dels músics més fidels al llegat de Satchmo, s’ha disposat a rememorar aquella actuació el proper 1 de gener amb un repertori que recrea bona part dels temes que va interpretar en una vetllada inoblidable per a tots els aficionats a la bona música i als moments irrepetibles.Després del seu èxit aquest estiu dins el marc del 13è San Miguel Mas i Mas Festival, el 2 de gener torna al Jamboree una de les propostes més explosives de la temporada. Pocs músics han assolit el consens i la unanimitat que ha tingut B.B. King pràcticament des dels inicis de la seva carrera, i d’això en fa més de seixanta anys. Aficionats i companys d’ofici el consideren el més gran, el bluesman per excel·lència. És per això que la seva pèrdua el passat 14 de maig va suposar un sotrac per a tota la família bluesera del món sencer i de Catalunya en particular. I aquest ha estat el motiu que ha impulsat al guitarrista i cantant Amadeu Casas a reunir una banda, amb secció de vents inclosa, i preparar un repertori on revisiten, a la seva manera, el repertori d’aquest mestre. Una vetllada única i necessària.

Agustí Burriel és una de les veus més reconegudes i sol·licitades entre les formacions de swing i blues que circulen pel país. Des de l’any 2007 amb el quartet vocal The Velvet Candles i molt especialment a partir de la seva primera proposta jazzística, Sunny Side Trio, Burriel va exhibir les seves dots com a crooner amb un repertori al més pur estil Rat Pack. Apropiar-se del repertori de Frank Sinatra i defensar-lo amb solvència i personalitat pròpia no es troba a l’abast de qualsevol. Conscient del repte que això suposa, Burriel s’ha envoltat d’un grup de músics de primera perquè el particular tribut que recorda a ‘La Veu’ tingui els honors que es mereix el proper 3 de gener.

Dimarts 5 de gener, Blackcelona presenta un espectacle únic amb les grans veus femenines del soul, el funk i el rhythm&blues de Barcelona. Les Soul Sisters Blackcelona són les cantants Koko-Jean Davis (The Excitements), Marina Torres (Marina BBface & The Beatroots), Ster Wax (Wax & Boggie – Rhythm Combo), Leila, Izah, Clara Dini (B-Funk) i Laia Soulvador (Motherfunkers). Una poderosa formació amb les millors veus femenines de la música negra barcelonina que ens ofereix una visió molt personal de temes clàssics i els apropa a l’actualitat amb la passió que caracteritza les seves actuacions en directe.

Acompanyades per una de les grans bandes de soul & funk catalanes, The Slingshots, les Soul Sisters Blackcelona faran un recorregut per la història de la música negra dels anys 60, 70 i 80 amb el rerefons de les grans dives nord-americanes, però amb la mirada posada en el present. Serà la gran nit de les reines del soul barceloní, un concert únic que no t’han d’explicar. L’has de viure en directe, perquè l’experiència promet grans dosis de ritme i moltes possibilitats de ballar.

Dimecres 6 de gener serà el torn de la reina per excel·lència d’entre totes les veus del jazz, Billie Holiday (1915-1959). Quan s’han complert 100 anys del seu naixement, el seu llegat segueix ben viu entre les millors intèrprets del gènere i en aquesta ocasió són les joves vocalistes Andrea Motis, Rita Payés i Magalí Datzira les que revisiten el seu repertori amb el tractament musical del quartet de Joan Chamorro. Un autèntic regal de reis que us ofereix el Jamboree en una nit única, en record d’una veu única.