El jazz aràbic debuta al 17è Festival Mil·leni

Ibrahim Maalouf presentara "Khaltoum" i "Red&Black Light" dijous 18 de febrer a les 21h al Teatre Apolo

L’origen franc-libanès d’Ibrahim Maalouf, afamat trompetista, compositor i arreglista, l’ ha permès crear un so molt original que beu tant de la tradició musical àrab com del jazz, les bandes sonores o la música clàssica. Domina partitures i improvisació i el seu prestigi inclou el camp del pop, amb col·laboracions que van d’Amadou & Mariam a Lhasa de Sela passant per Arthur H i Vincent Segal.

És un eclecticisme que representen els seus dos nous discos: “Khaltoum”, un homenatge a la diva egípcia al 40 aniversari de la seva mort i  “Red & Black Light”, amb un esperit lliure que s’endinsa pel camí de la fusió, mesclant electrònica, jazz amb groove i rock. Els vindrà a presentar al que suposa el seu rellevant debut al Festival del Mil·lenni.

La sòlida carrera de Maalouf va començar a despuntar amb l’àlbum de significatiu títol  “Diasporas” (2007), al qual ja mostrava virtuosisme amb la trompeta i una versatilitat que va augmentar amb el seu següent treball, el majestuós doble àlbum “Diachronism” (2009). El seu so panoràmic so va arribar al cim amb “Illusions” (2013), oscil·lant entre el jazz-funk i portant l’“Unfaithful” de Rihanna a una nova dimensió.