El jazz de la Bogart Ensemble donarà el tret de sortida a la programació del nou espai gastro – cultural Bogart, en plena Diagonal de Barcelona

Un septet amb marca i estil propis, format per alguns dels músics de jazz més brillants de la seva generació, obre el proper dijous l’agenda d’activitats del nou espai amb un repertori de jazz i fusió arranjat per a l’ocasió

Gaudir d’espectacles, concerts, presentacions de llibres i activitats culturals originals i singulars mentre sopes o prens una copa. Aquesta és l’aposta del Bogart, el nou local gastronòmic i cultural situat a l’Avinguda Diagonal 426, una zona cèntrica i ben comunicada òptima per a un espai amb vocació de lideratge. El local és a punt d’obrir les seves portes i treballa ja per acollir propostes culturals a partir de mitjans de febrer. Ara però, coincidint amb l’obertura de la sala, Bogart aposta per mostrar una primera pinzellada de la seva vocació artística amb l’objectiu de posar a prova l’espai i escalfar motors.

El proper dijous, 21 de gener, a les 21.30 h, el Bogart donarà el tret de sortida a la seva programació cultural apostant per la música en viu, entre d’altres disciplines. Serà amb la presentació de la Bogart Ensemble, un septet amb marca i estil propis format per una selecció d’alguns dels músics de jazz més brillants de la seva generació, sorgits dels principals centres superiors d’educació musical del país.

Liderats per la veu de la vocalista Mayte Alguacil, la Bogart Ensemble, formació resident del nou espai i conjugada per l’ocasió, presenta un repertori que pivota per clàssics de tots els temps, standards referencials del gènere jazzístic així com cançons de bossa nova i hits dels setanta i vuitanta, amb arranjaments fets a l’ocasió. El pianista i compositor Joan Díaz, cinc vegades guanyador del premi a millor pianista i teclista atorgat per l’AMJMM, és el director de la nova ensemble que actuarà tant en el seu format original (septet amb veu) com convidant músics destacats de l’escena nacional. En aquest sentit, l’actuació prevista per al dijous, 28 de gener, a les 21.30 h, tindrà ja com a artista convidat el reconegut saxofonista Llibert Fortuny, en una sessió que començarà centrada en el jazz i acabarà amb la incorporació de temes més propers al funk.

Amb capacitat per a més de 100 persones durant el servei de sopar – espectacle i de més de 300 quan adapta el seu format d’auditori còmode, ampli i modern, el nou local inclou una proposta gastronòmica creativa i novedosa mentre articula una programació cultural de primer nivell en resposta a un dels seus objectius principals: descobrir nous valors i reflectir el talent artístic del país.

Durant les properes setmanes, Bogart acabarà de perfilar la seva programació cultural per al primer trimestre d’aquest 2016, en la línia de donar cabuda a propostes interdisciplinars, a l’hora que convocarà, per mitjans de febrer, la seva inauguració oficial en la qual ja han confirmat la seva actuació noms clau de l’escena teatral i musical del país, dels quals s’informarà en breu.