El jazz torna a irrompre aquest dimecres a la terrassa del Museu d'Història de Catalunya

Wom Trio ens seduirà amb les veus de Clara Luna, Laia Fortià i Gemma Abrié en el proper concert del cicle Veus amb jazz

Redacció.- El cicle de Veus amb jazz acull aquest dimecres 20 de juliol l’atrevida proposta de Wom Trio, un grup format per tres dones amb talent i una llarga i sòlida trajectòria. Són Clara Luna, Laia Fortià i Gemma Abrié, tres representants de la nova i abundant generació de músics del panorama català. L’amistat i els diversos projectes en els quals han coincidit les ha apropat i, sense dubtar-ho massa, han unit esforços per aventurar-se en un nou repte musical: poder cantar i tocar un instrument alhora.

Així, a més de cantar, la Clara es posa ara darrere el piano, l’instrument que la va formar en l’àmbit clàssic; la Gemma darrere el contrabaix, l’instrument que ja fa temps la va enamorar; i la Laia, a més de tocar la bateria, s’atreveix amb algunes veus que se sumen a les de la Clara i la Gemma.

De la unió d’aquestes inquietuds en resulta una proposta compacta, atrevida, sensible i atractiva en tots els sentits, on conflueixen diferents estils com el jazz, la bossanova, el soul o el pop a través d’arranjaments propis. El seu posat en escena és ideal per acostar les noves generacions a sons afins al jazz, a través d’un concepte més proper al rock i al funk que el fa accessible a quasi tots els públics.

El cicle Veus amb jazz

Cada dimecres, del 6 de juliol al 10 d’agost, el cicle Veus amb jazz ens porta a fer un viatge sota les estrelles gaudint de les veus i els ritmes de la música popular afroamericana. En total, són sis actuacions variades on descobrir fins a vint-i-set músics i quatre novetats discogràfiques sorgides de la nova escena barcelonina. A través de la veu, el llenguatge i la improvisació jazzística, viatjarem pels camins del blues, el gospel, el soul, el rhythm & blues i el surf, entre altres.

El museu s’ha recolzat un any més en l’expertesa de Jazz Terrassa com a programadors i la col·laboració del restaurant 1881, que permet acabar d’arrodonir la proposta musical prenent una copa o fent un tast des d’una de les terrasses barcelonines amb millors vistes de la ciutat i del Port Vell.

A més, previ al concert, es recomana aprofitar l’ocasió per visitar el museu en exclusiva. Entre les 20 i les 22h, els participants podran visitar l’exposició permanent, que permet conèixer la història de Catalunya, des de la prehistòria fins a l’actualitat (a les 20.30h amb visita guiada), i l’exposició temporal L’aventura d’aquell jove reporter belga al Tibet, basada en l’àlbum Tintín al Tibet.

Etiquetes:
, ,