Miquel Casals presenta "400KM", una road movie sense pressupost ni guió

Un experiment de road movie


El proper divendres dia 21 de març al cinema Truffaut de Girona s’estrena “400KM”. El curtmetratge va néixer amb la idea de desenvolupar un projecte audiovisual amb els mínims recursos econòmics i la màxima creativitat possible. Un joc on tot val i on el formalisme en els rodatges perd pes en front l’espontaneïtat, el talent i la naturalitat.

Casals opta per retornar a l’essència del cinema i recorre als escenaris naturals, la càmera en mà, el so directe i el mínim equip tècnic amb l’objectiu de dotar del màxim realisme a la història; afegint com a repte personal fer-ho principalment dins un cotxe –una localització petita i en constant moviment.

El realitzador torna a recórrer a Anna Ferran i Raül Tortosa els seus actors protagonistes a l’anterior film “Fundido a negro” (2012). En aquesta ocasió la parella d’actors intervenen sense guió, en un viatge real a Saragossa, acompanyats només pel realitzador i el director de fotografia.

A més, aprofitant el talents dels actors, va demanar-los que participessin a la banda sonora del curtmetratge. Ferran interpreta un cover de “Creep” de Radiohead, que sona al trailer, i Tortosa apareix a la banda sonora com a vocalista de la formació Una Hora Más.

La postproducció del film i la distribució ha comptat amb la col·laboració de la productora ERAM Medialab, una spin-off vinculada a aquesta escola gironina.

Estrena a Girona, Madrid i San Francisco

La primera projecció del film tindrà lloc dins el festival “Girona es fa curta” on s’estrenaran les noves propostes d’altres realitzador gironins com Paco Cavero, Miguel Angel Izquieuffautrdo, Toni Cors o el trailer del més nou de David “Callahan” Ruiz i Albert València.

Posteriorment el film es podrà veure a Madrid dins el marc del festival Cortopatía i a San Francisco (EUA), als estudis Pyramind, on tindrà lloc una projecció doble dels darrers treballs de Miquel Casals i Paco Cavero.