El jurat del Sona9 ha seleccionat 18 artistes

Tots els concerts són amb entrada gratuïta

Redacció.- En la 22a edició del certamen hi han participat 132 grups i solistes, 11 del País Valencià i 13 de les Illes Balears. El concurs repartirà 50.000 euros de premis en gravacions de discos,
videoclips, material musical i gires per als principals festivals.

Després del rècord de l’any passat, el concurs de grups emergents en català Sona9 ha tornat a assolir una gran xifra de participació amb 132 candidats. El jurat del certamen ha elegit els 18 grups i artistes que actuaran en la fase preliminar del concurs: 12 de Catalunya, 3 del País Valencià i 3 de les Illes Balears.

Els 12 artistes catalans són:

Els 3 representants valencians són:

I els 3 balears són:

Els candidats actuaran en un concert de 20 minuts a partir del qual es decidirà la seva continuïtat al concurs els dies 7, 8 i 15 de juny a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, el 9 de juny a la sala 16 Toneladas de València i el 10 de juny al teatre Xesc Forteza de Palma. Les actuacions es podran seguir en directe i en streaming a través de les webs del Sona9 i d’Enderrock, i tan el públic com els internautes podran votar el seu preferit.

El jurat, integrat per membres d’Enderrock, iCat, TV3, les Cases de la Música i l’equip de producció, seleccionarà els quatre artistes que passaran directament a la fase final. El cinquè semifinalista sortirà de la final del vot popular que es realitzarà online durant el juliol i també serà el guanyador del premi Verkami per Votació Popular.

A la recta final del Sona9, els 5 classificats realitzaran una sèrie de proves durant els mesos de setembre i octubre per accedir a la gran final del 10 de novembre a la sala Salamandra de l’Hospitalet de Llobregat. El repòquer de semifinalistes farà una actuació acústica a iCat i gravarà un tema propi als estudis Music Lan d’Avinyonet de Puigventós, amb la producció de Joana Serrat i les mescles de l’enginyer de so Jordi Solé.

El Sona9 està organitzat per Enderrock, Catalunya Ràdio – iCat, TV3, i els departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya i té el patrocini d’Estrella Damm, a més del suport de la Generalitat Valenciana i el Govern Balear, les Cases de la Música, la Societat d’Autors i Editors (SGAE) i l’Associació d’Intèrprets i Executants (AIE).