El Liceu emetrà l'òpera "Norma" en directe a cinemes d'arreu del món

A banda de l’exhibició en cinemes, el Liceu ha arribat a un acord amb el canal francès Mezzo per a la retransmissió de Norma a tot el món per televisió

El Gran Teatre del Liceu tornarà a emetre una òpera en directe a cinemes d’arreu el món el proper 17 de febrer de 2015, amb la retransmissió de Norma, l’òpera de Bellini amb Sondra Radvanovsky (20 hores hora local).

L’òpera es veurà en directe a 130 cinemes d’arreu del món i altres 100 en diferit. Majoritàriament seran països d’Europa, però també dels EUA, Llatinoamèrica i el cada cop més important mercat asiàtic. En total, s’arribarà a 130.000 espectadors en directe i 56.000 en diferit.

En el cas de Catalunya, l’emissió en directe, amb subtítols en català, es podrà veure a Barcelona (Cinesa Diagonal, Heron City i Cinemes Girona), Mataró (Mataró Parc), Terrassa (Parc Vallès), Sant Cugat i Cambrils. A la resta de l’Estat es podrà veure a cinemes de Madrid, San Sebastián, Zaragoza, Murcia, Santander, Bilbao, Ciutadella (Menorca), Sevilla, Logroño, Oviedo, Granada, León, Cáceres, Santiago de Compostela, Salamanca, Zamora, Valladolid y Marbella, entre d’altres.

A banda de l’exhibició en cinemes, el Liceu ha arribat a un acord amb el canal francès Mezzo per a la retransmissió de Norma a tot el món per televisió. Ho farà en diferit per no interferir en l’emissió en directe als cinemes. El canal especialitzat en música clàssica arriba a 38 països i té més de 16 milions d’abonats. Les emissions s’aniran fent en diferents franges horàries al llarg de 2014 i 2015.