El Liceu llança un pla per captar públic turístic, cultural i empresarial

El Teatre s’incorpora al Barcelona Convention Bureau per atraure espectadors procedents de fires i congressos

El Gran Teatre del Liceu ha encarregat a la firma especialitzada DNA un pla de captació de nous públics en els segments turístic, cultural i empresarial, una acció que forma part del Pla Estratègic i de Viabilitat 2014-2016 que ha presentat la Direcció del Teatre i que té com un dels seus grans objectius diversificar i incrementar les fonts d’ingressos.

Com a primeres mesures, el Liceu ha reforçat ells lligams amb Turisme de Barcelona, incorporant-se al Barcelona Convention Bureau, amb la finalitat de captar clients procedents de reunions i congressos que s’organitzen a la ciutat de Barcelona.

Així mateix, s’estan tancant acords amb operadores turístics mundials per tal d’atraure visites i espectadors al Teatre, una iniciativa que anirà creixent en el propers mesos. De moment, s’han centrat els esforços en el mercat de Rússia, Estats Units i el Japó.

“L’objectiu d’aquests acords és situar al Liceu en l’agenda de tots els touroperadors del món. Cal explotar l’atractiu cultural del Liceu per a nous públics”, ha afirmat el Director General del Teatre, Roger Guasch.

El potencial d’us turístic i cultural del Liceu es basa en la capacitat per captar tots dos mercats, i això passa per augmentar el valor intrínsec dels visitants del Teatre. Per això, no només es treballarà en un increment del nombre d’espectadors i visitants, sinó també en la durada i la tipologia de les ofertes.

L’empresa DNA, experta en turisme i oci cultural, serà l’encarregada de coordinar totes les accions encaminades a incrementar el flux de visites i ocupació d’espais del Liceu, optimitzant-ne l’afluència fent-la compatible amb la programació artística ordinària del Liceu.

Així mateix, es treballarà conjuntament en desenvolupar noves eines, algunes de caire tecnològic, que permetin un millor coneixement i la divulgació de l’activitat del Liceu entre els visitants.

Aquest pla operatiu no solament va adreçat al mercat turístic internacional, sinó també a reforçar el lligam amb el mercat local. Barcelona, que s’ha posicionat com un gran atractiu turístic mundial i té el Liceu com a gran referent cultural i identitari de la ciutat, també ha de ser pol d’atracció pels propis barcelonins.

Tant pels residents com pels visitants, DNA treballarà en la captació de visitants i espectadors fent promoció i comercialització, desenvoluparà nous productes i serveis i augmentarà el valor d’entreteniment amb serveis i experiències noves.

DNA és una empresa catalana, dirigida per Francisco J. Castillo, amb més d’una dècada d’experiència, especialitzada en avaluar i crear projectes i negocis al voltant del temps lliure de les persones, oferint solucions innovadores a les necessitats de les destinacions, institucions i empreses relacionades amb aquests sectors.