El Liceu vol repensar-se per parlar de temes que preocupen al món d’avui

A la publicació Obsessió (Hänsel* i Gretel*, 2020)

Redacció.- En motiu de la temporada 2020/21 del Gran Teatre del Liceu, arriba la publicació Obsessió (Hänsel* i Gretel*, 2020) que neix de la necessitat d’explorar aquells aspectes artístics, com l’obsessió, que defineixen les obres i els seus autors.

Julià de Jódar, Albert Serra, Anna Pagès, Oriol Pérez Treviño, Rafael Argullol, Javier Gomá, Pep Duran i Marta Rebón, entre d’altres, ens ofereixen una lectura desacomplexada i gairebé sempre remant a favor de l’obsessió plantejada com a factor de primer ordre a l’hora d’indagar sobre els processos de creació artística. Les seves aportacions resulten estimulants i necessàries en un moment en què la por de reconèixer-nos en les nostres obsessions ens porta a ocultar-les.

 En paraules del director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar, el llibre “ofereix una cartografia de l’obsessió on s’analitza la semàntica del subjecte que tal vegada és somni, tal vegada penitència”. “Aquesta publicació és una promesa de gaudi, però alhora de reflexió, creixement i futur” afegeix.

 

L’obsessió, eix central de la temporada 2020/21 del Liceu

L’obsessió és el concepte que vertebra la temporada 2020/21 del Liceu. Tots els títols, alguns personatges i les diferents propostes artístiques conviden a reflexionar sobre la condició humana, els seus neguits, anhels i angoixes, en una magnífica ocasió per vibrar amb l’emoció dels espectacles. El Teatre explora el terme de l’obsessió, una pertorbació anímica produïda per una idea fixa que assalta la ment. En el món dels artistes, aquest impuls repetitiu, unit a la fascinació per recórrer camins insospitats, toca directament amb l’emoció de codificar el món en un llenguatge personal.

 

El Liceu de les arts

El projecte artístic de Víctor Garcia de Gomar, iniciat amb la seva arribada al Teatre el 2019, aposta per fer del Liceu un centre de les arts on el subjecte principal sigui l’òpera, però en el qual també conflueixin altres disciplines com les arts visuals, l’antropologia, la filosofia, la poesia, la ciència, la tecnologia, entre d’altres. En una societat líquida i plena de factors canviants, el Teatre vol ser una fàbrica de preguntes on l’interrogant sigui el símbol permanent. L’òpera vista com un manual per a la vida, i el Liceu, una acadèmia de emocions i passions humanes.

 

Hänsel* i Gretel*

Hänsel* i Gretel* és una plataforma cultural que fa funcions de think tank sobre el model de cultural de la ciutat de Barcelona. Ofereixen serveis de gestió cultural, networking i ideació de projectes de comunicació i continguts amb una visió humanista per a organitzacions de tots els sectors del teixit empresarial de la ciutat. Tenen un espai de debat digital on diferents actors del sector cultural del país publiquen articles d’opinió sobre l’ecosistema cultural de la ciutat.