El llibre del Combat d’Arbúcies es finançarà amb micromecenatge

La Comissió organitzadora obre el termini per fer aportacions que poden anar des de 20 fins a 250 euros

La Comissió per la Commemoració del Tricentenari del combat d’Arbúcies, integrada per historiadors locals, responsables del Museu Etnològic del Montseny i representants de l’Ajuntament, es planteja utilitzar el micromecenatge per poder finançar el llibre sobre els fets ocorreguts el 14 de gener de 1714 als penyals de Grau Sala, en el marc de la Guerra de Successió, que van suposar una victòria dels sometents d’Arbúcies i les poblacions veïnes sobre els exercits borbònics. El termini de les aportacions al micromecenatge s’obre el dilluns 10 de març i s’allargarà fins el 14 d’abril.

Les aportacions podran anar des de 20 euros fins a 250 o més i podran fer-les persones particulars, entitats o empreses. Cada aportació obtindrà un nivell determinat de recompensa, que supera l’import de l’aportació. Per 20 euros s’ofereix un exemplar del llibre, valorat en 24 euros. Per 30 euros, a més del llibre en edició personalitzada es rebran dues entrades al Museu Etnològic del Montseny. Per 50, s’obtindrà el llibre, una samarreta exclusiva, dues entrades al Museu i dues entrades a l’espectacle Dansa a Can Cassó, tot plegat amb un valor estimat de 64 euros. Per 100, es regalaran dos llibres, dues samarretes exclusives, dues visites guiades al Museu i als indrets del Combat i dues entrades per l’espectacle de Dansa. El valor aproximat es de 140 euros. I per 250 euros d’aportació s’ofereix una estada d’una nit a un hotel o casa rural i un dinar o sopar per dues persones, al marge de tots els altres obsequis. El valor és d’uns 300 euros.

La campanya de micromecenatge s’engegarà al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, a partir del dilluns 10 de març i també al portal www.totsuma.com, on es troba el projecte amb tota la informació detallada, durant la setmana que ve. “Per a nosaltres es important comptar amb el suport de la gent del poble i de tots aquells que creguin en aquest projecte, que inclou la Guerra de Successió i el nostre combat”, assenyala Albert Mañé, Regidor de

Cultura d’Arbúcies. “El llibre és un document indispensable per a conèixer la història del nostre poble i per situar a la memòria col·lectiva de Catalunya l’aportació que van fer unes persones que es van jugar la vida, i molts la van perdre, per defensar la seva dignitat i la seva terra”.